Det var förra veckan som två filmklipp lades ut på Youtube som visar hur Lennart Forsberg förföljer och hotar ett par som bor strax utanför Norra Sandsjö.

Han själv uppgav att bakgrunden till trakasserierna är att han och hans hustru blivit mordhotade av paret.

Så länge de inte har bett om ursäkt har han för avsikt att fortsätta uttrycka sig kränkande mot dem utanför deras bostad gjorde han klart i en intervju i lördagens tidning. Osämjan har pågått flera år.

Vad säger du om Lennart Forsbergs beteende som visas på Youtube?

— Jag kan inte säga så mycket eftersom jag inte vet vad som ligger bakom, svarar Viktor Karlsson, (SD)-ordförande.

— Jag kan hålla med om att ordvalet han väljer är ingenting som jag själv skulle använda.

Lennart Forsberg erkänner att han har förföljt paret flera år och på filmklippet säger han tydligt att han inte tänker sluta.

Är det förenligt med politiska förtroendeuppdrag?

Annons

— Det kan jag inte svara på. Jag har försökt att få tag i Lennart för att höra hans version. Innan jag vet vad som hänt är det svårt att kommentera det hela.

— Jag kan säga att jag inte hört talas om detta innan. När vi träffas pratar vi mest politik, säger Karlsson.

Viktor Karlsson uppfattar händelsen som en sak mellan Forsberg och hans grannar.

— Att Lennart är politiskt aktiv, vad ska man säga om det? Jag tycker egentligen inte att det spelar någon. Det är ju en privatsak, som är svår för mig att bilda mig en uppfattning om.

Spelar det inte någon roll? Du ser på filmen hur han agerar.

— Jag vet ju inte vad de har gjort mot honom. Jag tycker Lennart är en väldigt kompetent person, han blir inte arg i onödan. Han är kompetent, påläst och kunnig i politiken.

En tillgång för partiet?

— Ja, absolut.

Hans beteende påverkar inte ditt förtroende för honom?

— Nej, det kan jag inte säga.

Tänker ni vidta åtgärder?

— Det kan jag inte svara på nu. Mitt förtroende för honom är intakt, sen kan jag inte svara för partiet i sin helhet. Det blir styrelsens eller fullmäktigegruppens sak att göra, men jag skulle bli förvånad om det händer något.

Kan han sitta kvar som ledamot i Nässjös kommunstyrelse efter det här?

— Det är inte mitt ansvar vilka som sitter i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Det är fullmäktigegruppens och gruppledarnas. Mats Trägårdh är gruppledare och Lennart Forsberg vice gruppledare.

Blir du förvånad över uppgifterna som kommit fram?

— Som sagt vet jag ju ingenting om detta. Om man hamnar i fel situation och blir filmad kan det verka större än vad det är. Det kan ha varit världens liv med grannen strax innan filmningen. Det vet vi inte.