Eksjö Camping och Konferens har styrelsemöte onsdag kväll. På agendan står bland annat vad man skall göra med den anrika Hotellträdgården. Den ideella föreningen, som tidigare hette "Kom till Festen", har haft byggnaden i sin ägo sedan 1991 då den flyttades ifrån sin dåvarande plats bakom stadshotellet. Den har under åren använts som vandrarhem i första hand, men vi har även haft det uthyrt till andra aktiviteter såsom förskola och HVB-hem.

– Det sista vi vill göra är att riva huset, säger föreningens ordförande Staffan Wadström och fortsätter:

– Den är förvisso inte kulturminnesmärkt men har ett historiskt värde för Eksjö. Byggnaden kostar dock en del pengar att ha stående på campingen varför vi måste hitta en hållbar lösning.

Huset har varit ute till försäljning sedan i februari och det har funnits ett par intressenter, men ingen affär har kunnat genomföras.

– I det ena fallet fick inte köparen bygglov på den nya platsen och i det andra lyckades man inte lösa problematiken kring att flytta byggnaden..

– Vi har ett par alternativ till rivning att diskutera men det är osäkert om dessa är genomförbara. Ett skulle kunna vara att minska antalet rum och hyra ut den till annat än boende, ett annat att göra om en del av det till servicehus för campinggästerna, säger Staffan Wadström.