Det är på sin Facebooksida som Värnamopolisen nu söker efter ägaren till en schäfertik som hittades i Gislaved. Hunden ska ha sprungit längs med riksväg 26 vid Gislaved när den hittades.

Polisen gjorde ett första inlägg på tisdagen med en bild där det var svårt att identifiera hunden. Ett nytt publicerades på onsdagen med en bättre bild eftersom man fortfarande inte hittat någon ägare. I inlägget skriver polisen "Snälla, hjälp oss att dela". Hunden ska vara chippad men man har ännu inte lyckats matcha det med något register.

Till en början fanns hunden hos polisen i Värnamo men flyttades sedan till ett hundpensionat i Flasarp utanför Jönköping.

Onsdagens inlägg har delats cirka 9 000 gånger och har flera hundra kommentarer. Flera personer spekulerar i vad som kan ha hänt och varför ägaren inte har hört av sig till polisen.

En del menar att de känner igen hunden. "Jag är nästan helt säker på att detta är min hund!" skriver en kvinna som inte bor i närområdet. Om kvinnan har tagit kontakt med polisen framgår inte.

Polisen uppmanar den som har uppgifter om vem huden tillhör att kontakta stationsbefälet i Värnamo på telefonnummer 114 14.