VETLANDA

Fastighetsbolaget Heimstaden har nu beslutat att det brandhärjade huset på Vitalagatan ska rivas.

Det var den 16 februari i år som en brand utbröt i den gula fastigheten på Vitalagatan. Trots räddningstjänstens digra försök att släcka elden förstördes stora delar av huset.

Tidigare har det varit osäkert om huset kommer att rivas eller om det kommer att renoveras. Nu har fastighetsbolaget Heimstaden som äger byggnaden tagit ett beslut.

– Huset står bortom all räddning, så det kommer att rivas, berättar Ulf Åberg, fastighetschef för Heimstaden i Småland och Blekinge.

Svårt skadat efter branden

Beslutet har Heimstaden kommit fram till efter att ha utvärderat ärendet tillsammans med sitt försäkringsbolag.

– Det är både så pass svårt brand- och vattenskadat att det inte är försvarbart att ge sig på att försöka rädda det.

Ulf Åberg berättar att en detaljplan i området i närheten av deras mark eventuellt kommer att ändras och att framtiden för tomten kan påverkas av den.

– Hur en framtida byggnad kan komma att se ut vet jag faktiskt inte, säger han.

Annons

Vill se till centrums bästa

Han menar att Heimstaden vill arbeta tillsammans med Vetlanda kommun för att arbeta fram en bra centrumkärna.

– Om man ska se till Vetlandas centrums bästa bör vi avvakta och träffa Vetlanda kommun rörande detaljplanen innan vi fattar något beslut som vi ska göra. Var och en kan inte springa sitt eget race, utan vi får titta på helheten tillsammans, menar Ulf Åberg.

– Det är jättetråkigt huset brann, men nu har det blivit så. Jag hade helst sett förstås att det inte brunnit och att vi inte behövt diskutera detta. Vi får göra det bästa av det, fortsätter han.