Vid 05.17 polisen fick samtal från en person som upptäckt inbrott i en sadelkammare mellan Sävsjö och Vetlanda.

Någon har brutit upp ett lås och tagit sig in i sadelkammaren och stulit sex hästsadlar till ett uppskattat värde av 150-200 000 kronor, uppger polisen på sin hemsida.

Polisen ska göra en platsundersökning och uppger att sadlar och hästtillbehör till betydande värden har stulits den senaste tiden i Jönköpings län.

På onsdagen anmäldes en liknande stöld i Ekenässjön där sadlar för närmare 200 000 försvann.

Polisen vill göra hästägare och stallägare uppmärksamma på problematiken med att förvara föremål till betydande värden. Det är just nu tydligt att det är möjligt för tjuvar att få tag på stora värden genom att ta sig till hästgårdar och bryta sig in i sadelkammare i Jönköpings län.

Polisen vill mana till skärpt uppmärksamhet och att man tipsar polisen om man ser obehöriga och eller okända personer/fordon röra sig nära av platser där föremål till höga värden förvaras.

Tipsar polisen gör man i icke brådskande fall på 114 14 eller via polisens tipsformulär. I brådskande fall och vid pågående brottslighet kontaktar man polisen via 112.

Ett sätt som är bevisat effektivt för att minska brottsligheten och öka tryggheten är att starta Grannsamverkan.

Polisen och ditt försäkringsbolag har också bra och aktuell information om hur du kan skydda dig mot brott samt även öka chansen att återfå dina stulna saker om de är märkta med märkDNA.

Annons

Relaterat: Anders sadlar stals under natten - fotavtryck går att tyda i sågspån
Relaterat: Ridsadlar till ett stort värde stals i natt