För två veckor sedan utsattes Holmgrens Bil för en stor BMW-kupp då ett 20-tal bilar drabbades av inbrott. Under natten till tisdagen har ytterligare fem bilar drabbats, denna gång i ett bostadsområde på Hisingstorp.

Enligt uppgifter till tidningen handlar det om fem bilar på Rubingatan samt Smaragdgatan som drabbats av inbrott samt ett femte fall där en Mercedes drabbats av ett inbrottsförsök.

I flera av bilarna har både rattar och instrumentpaneler stulits. Polisen bekräftar att fem anmälningar har kommit in under tisdagsmorgonen men man kan i nuläget inte svara på om det finns kopplingar mellan nattens inbrott och den tidigare kuppen mot Holmgrens Bil.

Letar efter kopplingar

Annons

Bilarna på Hisingstorp har stått parkerade utomhus och polisen ska under dagen göra brottsplatsundersökningar på båda adresser, enligt Åsa Willsund.

— Man har tidigare riktat in sig mot återförsäljare av BMW där man gjort en kupp och vi kan inte säga om det är ett annat tillvägagångssätt eller om det kan vara samma personer men vi jobbar vidare med att se om det finns några kopplingar, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen i Jönköping.

Polisen har i nuläget inga vittnesuppgifter men uppmanar folk att höra av sig med tips på om man har sett någonting, via 114 14.

— De är så snabba när de gör det här att det kan vara svårt att se, de är väldigt duktiga på det de gör, säger Åsa Willsund.

– Man kan DNA-märka sin bil. Det är en teknik där man penslar på DNA på till exempel sin instrumentbräda eller på ratten som kan underlätta för oss att hitta rätt ägare om vi skulle hitta delar.

VN har tidigare skrivit om att polisen jobbar utifrån teorin om att stulna lyxbilar av märkena BMW och Mercedes i Jönköpings län har förts utomlands.

BMW