För att ta del av SMT:s lokaljournalistik krävs en prenumeration - men sommarens erbjudande är alltså kostnadsfritt för alla mellan 18 och 23 år. Syftet är att ge fler möjligheten att ta del av lokalnyheter inför höstens val.

Inspirationen kommer från Dagens Nyheter, som för några dagar sedan lanserade en egen gratisprenumeration för unga, just med fokus på valet.

– Vi skäms inte för att kopiera en idé vi tycker är väldigt bra. Det här gör vi för att öka möjligheterna för förstagångsväljarna att sätta sig in i valfrågorna och utifrån det syftet har ingen något att förlora, säger Marie Johansson Flyckt.

– Det viktigaste med det här erbjudandet är att fullfölja vårt demokratiska uppdrag inför valet, men självklart är vi också glada om några väljer att fortsätta läsa oss. Det här kan vara ett sätt för oss att marknadsföra vår journalistik och knyta nya kontakter, säger Marie Johansson Flyckt.

Den som är intresserad av att ta del av erbjudandet måste skicka ett mejl till kundcenter@hallmedia.se med namn, adress, telefonnummer och personnummer. Märk mejlet Val 2018 och ange vilken titel du önskar prenumerera på. Därefter kan var och en logga in på sajten eller i appen Min SMT och ta del av all Premium-märkt journalistik samt e-tidningen, som också finns i appen, gratis. Det tillfälliga abonnemanget upphör automatiskt den 15 september.

Annons

– Premiumjournalistiken är vårt unika innehåll som inte går att hitta någon annanstans. Den omfattar fördjupning, granskning och arbete som kräver ett gott journalistiskt arbete, säger Marie Johansson Flyckt.


Foto: Elin Elderud

– Lokaljournalistiken är otroligt viktig, det är lätt för de lokala politikerna att gå under radarn om ingen granskar vad de gör. Jag skulle säga att lokala medier är helt avgörande för att medborgarna ska vara informerade om vad som pågår - de är ett skydd mot både maktmissbruk och korruption, fortsätter hon.

Gratisabonnemanget ger läsaren tillgång till all Premium-märkt journalistik på tio nyhetssajter inom Hall Media. Därtill är det också via nätverket Sveriges lokalnyheter möjligt att med samma inlogg läsa nyheter från mediehus som Mittmedia. Västerbottens-Kuriren och Sörmlands Media.

Hos Hall Media har man under sommaren fullt fokus på valet - bland annat omfattar satsningen frågetjänsten #kandulova, ett slags digital valstuga där medborgarna kan vända sig direkt till sina lokala politiker - med vilken fråga de vill.