Mannen och en kvinnan greps på tisdagskvällen och anhölls efter att en kvinna i 40-årsåldern hittats död i en bostad på tisdagsförmiddagen. De två har suttit anhållna i väntan på eventuell häktning och svar från teknisk bevisning men släpptes på fredagen.

Åklagaren Klas Hellgren vid åklagarkammaren i Jönköping säger till tidningen att det inte fanns skäl nog att begära dem häktade.

Relaterat: Två fortsatt anhållna för misstänkt Stockarydsmord

– Jag var tvungen att komma fram till ett beslut före klockan 12 i dag och kunde inte se skäl nog att begära dem häktade. Men de är fortsatt är skäligen misstänkta.

Skäligen misstänkta är den lägre graden av misstanke. Klas Hellgren är i övrigt sparsam med kommentarer gällande händelserna, de misstänkta och offret.

Klas Hellgren kunde inte se skäl nog att begära de två misstänkta häktade och därför släpptes de fria på fredagen.
Foto: Ninna Ekstrand

– I övrigt vill jag inte kommentera något utan det går under förundersökningssekretess.

Förundersökningen fortsätter nu och man inväntar svar från obduktion och andra prover innan man kan gå vidare.

Polis och åklagare har behandlat ärendet med stor sekretess och varken avslöjat något om varför de misstänkta anhållits eller detaljer kring det misstänkta mordet.

Relaterat: Två personer misstänks för mord i Stockaryd

Kvinnan som dog uppges av flera källor vara hemmahörande i en annan kommun i länet men det är inget som bekräftas av åklagaren.

Sävsjö kommun har inte sammankallat sin posomgrupp, som arbetar med att stötta människor som mår dåligt efter dödsfall eller andra extrema händelser, och hänvisar till att det inte ansetts nödvändigt.

Annons