3-4-förlusten på hemmaplan följdes upp med ett nytt nederlag. Den här gången besegrade CL98IC IBF Tranås med 4-2 och då totalt med 7-5. Tranåstjejerna gjorde vad de kunde men mötte helt enkelt för tufft motstånd i kvalet mot division 1.

MATCHFAKTA

CL98IC-IBF Tranås 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

IBF: Ronya Argus, Emilia Carlsson.

CL98IC: Lina W..

MATCHFAKTA

CL98IC-IBF Tranås 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

IBF: Ronya Argus, Emilia Carlsson.

CL98IC: Lina Wågström, Alva Hulten, Therese Johansson, Linn Lundqvist.

– Ja de var lite bättre och deras placering i tabellen var nog lite orättvis lät det som. De har haft några spelare borta på några matcher och skulle nog egentligen ha placerat sig högre i ettan under säsongen, säger IBF Tranås tränare Patrik Sandelin.

Annons

Matchen i Kalmar under lördagen var ändå jämn och IBF Tranås var inte chanslöst.

– Jag tycker att vi gör det vi kan. De har ett tuffare tempo och är nog rentav lite tuffare men vi står upp riktigt bra. Kul att se att vi kämpar och gör det vi kan. Samtidigt har vi lite otur med något missat friläge och så. Men sett över hela matchen så är det klart godkänt.

Kan bli en nyttig lärdom inför kommande säsonger?

– Ja och jag tror att alla har tyckt att det har varit kul. I dag hade vi till och med en supporterbuss med oss. Nästan 60 personer var och hejade så det var till och med svårt att höra vad man sa till varandra på planen i den lilla hallen.

Sett till hela säsongen är ni ändå rätt nöjda?

– Ja, absolut. Vi hade väl någon plump mot Vimmerby som vi inte ska behöva men vi är helt klart nöjda med säsongen som helhet.

Under lördagen ska hela laget framhållas där Maja Rehn förtjänar ett extra plus.