Det jag inte förstår är varför inte våra uppväxande barn som är det viktigaste vi har kan få möjligheten att vistas i detta natursköna område? På bilderna i tidningen från mötet med representanter från SD och Vetlanda framåtanda kan åtminstone inte jag se några av de föräldrar som den här frågan verkligen berör. Är det inte lika viktigt att deras synpunkter får komma fram vad de anser vara den bästa lokaliseringen vad det gäller deras barns förskola?

Är det inte bara så att de boende i närområdet inte vill ha ökad trafik som stör deras idyll? Jag tycker tongångarna känns igen: ”gärna ett flyktingboende bara inte här…”, ”gärna ett behandlingshem men bara inte här…”.

Jag är inte så säker på att de som skriker högst just nu representerar den allmänna uppfattningen i Bäckseda utan i hög grad ger uttryck för deras egna intressen. 400 Bäcksedabor av totalt ca 3 000 (?) invånare i Bäckseda socken har skrivit under protestlistorna men knappast en majoritet. Är det inte också en fördel med en förskola i närheten till Bäckseda F-6 skola?

Visst vore det intressant att se samma engagemang från kyrkans företrädare med namninsamlingar, möten med mera när det exempelvis gäller att protestera mot utvisningar av de många ensamkommande flyktingbarnen som finns i vår kommun? Men det lyser med sin frånvaro.

Stå på er ni politiker som pläderar för en förskola vid Mela kvarn.

Annons

Ta in synpunkter även från de föräldrar vilken denna fråga i allra högsta grad berör. En stressad, trött småbarnsförälder kanske inte prioriterar att gå på dessa möten men likväl är deras synpunkter lika viktiga. Fram för lekande, skrattande barn vid Mela kvarn, de kommer passa in utmärkt i den miljön.

Undrande

geomap
Relaterat: Hundratals engagerade i protestmöte: "Fullständigt horribelt att lägga en förskola här"
Relaterat: Alliansen enig: ”Bygg vid Melavägen”