– Profin kompletterar våra övriga finska varumärken väldigt bra genom att de är positionerade med mer exklusiva produkter. En intressant marknadspotential har identifierats i Finland i det snabbväxande exklusiva segmentet för panoramafönster och skjutdörrar där för närvarande endast Inwidos befintliga varumärke Klas1 samt Profin agerar”, säger Håkan Jeppsson VD och koncernchef Inwido.

Inwido har i dag verksamhet i stora delar av Europa och är ledande inom fönstertillverkning. Företaget har i dag cirka 4 400 medarbetare och marknadsför ett 20-tal olika varumärken bland andra Elitfönster och Hemmafönster. Omsättningen för 2017 var 6,4 miljarder kronor.

Profin är ett familjeföretag med rötterna i norra Finland och tillverkar exklusiva skjutdörrar, fönster och dörrar med design anpassad att stå emot det skiftande och hårda nordiska klimatet.

– Vår ambition har alltid varit att tillverka fönster och dörrar av hög kvalitet som håller i årtionden, kanske till och med århundraden – hela byggnadens livslängd. Efter 40 år som ett familjeföretag ser vi fram emot att bli en del av Inwidofamiljen, Europas största leverantör av fönster”, säger Mikko Haapala VD Profin.