Den meteorologiska våren nu nått mätstationerna i Falsterbo, Malmö, Lund, Skillinge, Hallands Väderö och Nidingen. På dessa platser har dygnstemperaturen under sju dygn i följd varit över noll grader.

I Jönköpings län och resten av Sverige ser det däremot ut som att vintern kommer härja ett tag till. Enligt prognosen kommer temperaturen att ligga mellan fyra till tio minusgrader veckan ut, med undantag för imorgon fredag så temperaturen kommer ligga runt nollan. Nästa vecka sjunker temperaturen ytterligare, då kan det bli upp emot elva minusgrader.

— Riktigt kall luft är på väg mot Sverige från nordost samtidigt som vi har ett högtryck över hela Sverige, säger Malva Lindborg, meteorolog på SMHI.

Det väntas alltså vara bitande kallt februari ut och även i början av mars.

— Vi har inga plusgrader i sikte. Att det är tvåsiffriga minusgrader i februari är kallare än normalt och det kommer nog ta ett tag till innan den meteorologiska våren når Jönköpings län. Däremot kommer det inte komma så mycket nederbörd.

Samtidigt spår även SMHI även nationella isdygn nästa vecka. Det betyder att temperaturen är under noll över hela landet under ett helt dygn. Vårjackan får vänta ett tag till.