Rostedt berättar att till sommaren ska företaget investera i nya maskiner för 25 miljoner till Nässjöenheten.

Därmed blir produktionen effektivare, vilket gör att vissa arbetsuppgifter ersätts. Därav följer att personalstyrkan reduceras, vilket ibland är nödvändigt, menar Rostedt.

— Vi har kämpat en tid med lönsamheten i Nässjö, men tyckte ändå att vi tog ett steg i rätt riktning i fjol. De åtgärder vi nu tvingats vidta är långsiktiga och vi har ändå en god framtidstro för fabriken. Nässjö är en av våra huvudfabriker på träsidan och en sådan här stor investering har vi inte gjort på träsidan på många år.

110 i Nässjö

Drygt 110 personer jobbar vid fabriken i Nässjö, som levererar kompletta inredningskoncept till butikskedjor inom både dagligvaru- och fackhandeln.

Annons

— Nässjö jobbar mycket med inredning till kedjor som Cubus, Lindex, Kappahl och Elgiganten. Även apotek finns med bland kunderna, berättar Rostedt. I Nässjö har vi ett bra bolag och en ledning på hugget, men ibland måste vi ändå korrigera i personalstyrkan.

I 35 länder

Nässjöenheten ingår i den internationella Itab-koncernen, som har hela 3 900 anställda i 35-talet länder. Omsättningen ligger på omkring sju miljarder kronor.

Under Rostedts ledning har Itab expanderat i rask takt och bara under fjolåret utökades koncernen med en rad bolag i många länder.

— Vi har gjort förvärv i länder som Italien, Portugal och Malaysia.

Koncept för butiker

Itab utvecklar, tillverkar, säljer och installerar kompletta butikskoncept till kedjor inom detaljhandeln. Itab har unika konceptinredningar och innovativa lösningar för kassalinjen och belysningssystem.

Företaget, som är börsnoterat, är marknadsledande inom kassadiskar till detaljhandeln i Europa, och en av Europas största leverantörer av butiksinredning och belysningssystem.

I mars ska Itab delta på mässan Euroshop i Düsseldorf. Där ska visas en helt ny styrning av butiksmiljön där belysning, ljud och bild är integrerat i ett trådlöst nätverk. Självutcheckning blir också ett nytt steg för modebranschen.