Eksjöborna har under hösten varje vecka kunnat följa Emmas resa i tv-programmet Bachelor där hon tillsammans med flera andra tjejer ”tävlat” om ungkarlen Sebastian Ljungbergs kärlek. I veckans avsnitt tog resan till synes slut då hon fick åka hem då bara tre tjejer återstod. Men allt var inte riktigt som det framställdes i tv-rutan.

— Jag framställdes som om jag hade fallit för Sebastian, medan jag i själva verket precis hållit ett prat där jag förklarade att jag inte gjort det. Att jag inte kan bli kär under de här omständigheterna. Men det klipptes bort. Det kändes fruktansvärt irriterande, berättar Emma för tidningen.

Samtidigt förklarar hon att hon är medveten om att tv-produktionen har sitt uppdrag att skapa bra tv.

Annons

— Jag är inte dummare än att jag förstår det, men det är tydligt att man används som en spelbricka.

Hann inte lära känna

Sin förklaring för Sebastian till trots var en eventuell fortsättning med honom ändå inget hon uteslöt där och då, om han valt att behålla henne i programmet.

— Jag såg programmet som en språngbräda ut i verkligheten, och om han ville lära känna mig bättre kunde vi börja göra det efter inspelningarna. Jag kan bara tala för mig själv men jag förstår inte hur man kan falla för någon man inte känner, och under programmet fick man ju inte mycket tid att lära känna varandra.

Trots att Emma åkte ut är det dock inte säkert att vi sett det sista av henne i programmet.

— Det är fyra avsnitt kvar, och det kommer hända saker. Men det är svårt att prata om utan att avslöja något.