Gruppen bildades för fyra år sedan på initiativ av Gunilla Törnfeldt, vars gruppnamn är en blinkning till New York Voices. Stockholm Voices är en fyrstämmig jazzkvartett med band och är således ingen renodlad a cappella–grupp.

— Vi fokuserar mycket på det traditionella svänget och glädjen i jazzen, berättar Gunilla Törnfeldt.

Annons

— Vi sjunger tillsammans, men är även fyra tydliga, personliga solister också. Våra fyra röster ger tillsammans en gruppklang, utan att ge avtryck på vårt eget sound. Vi är måna om vår gruppidentitet, men även vår personliga identitet som solister.

Blir det en klassisk julkonsert på tisdag?

— Nej, det blir det inte. Det blir en jazzkonsert med julinslag. Vi har inte funnits så länge än, så vi har ingen renodlad julrepertoar, utan vi har en repertoar från vår skiva som vi släppte i februari 2015, samt några American Songbook–favoriter.

En ny publik

På tisdagskvällen sjunger gruppen i konserthuset, vilket blir deras första gemensamma framträdande i Aneby.

— Det är alltid roligt att möta en ny publik och jag har förstått att det är en entusiastisk och intresserad jazzpublik i Aneby. Det ska bli jätteroligt att spela där.

— I och med att vi är sångare så kan även den publik, som i vanligtvis inte är intresserad av jazz, uppskatta våra konserter. Det verkar som att våra röster når ytterligare lite till. Sedan har vi så fruktansvärt kul själva när vi sjunger!

Jul