Under flera års tid har föreningen jobbat med att få till en lösning när det gäller att ha en klubbchef anställd på heltid för att kunna jobba med saker som föreningen inte hinner med just nu. Nu har Bois hittat en lösning.

Fakta:

Namn: Joakim Karlsson

Ålder: 49

Bor: I Hätte

Aktuellt: Blir klubbchef i Tranås Boi..

Fakta:

Namn: Joakim Karlsson

Ålder: 49

Bor: I Hätte

Aktuellt: Blir klubbchef i Tranås Bois den 1 september

– Det händer mycket i föreningen just nu. På herrsidan spelar vi i den nya allsvenskan. Vi har beslutat att vi ska jobba mer aktivt med att få in fler ungdomar i vår verksamhet. Det är väldigt viktigt för oss. Därför är det viktigt att anställa en klubbchef som kan vara lite spindeln i nätet och styra upp saker och ting, säger ordförande Per Aztor.

Tranås Bois har ett samarbete med Nässjö IF på damsidan där man har varit framgångsrika och föreningen vill fortsätta utveckla damsidan.

Annons

– För att nå våra mål så måste vi öka vår proffsighet i föreningen. Det gäller att ha rätt person på det här jobbet. En som kan bandy, som vet vad det handlar om. Vi är jätteglada att "Jocke" (Joakim Karlsson) ville ta sig an det här jobbet.

– Han jobbade inom Bois 2000-2004 i ungefär den rollen han kommer att ha nu.

Ett drömjobb

Joakim Karlsson är från början från Motala och efter spel i Derby, Nässjö och Tranås la han skridskorna på hyllan i mitten på 90-talet. Sedan dess har han blivit kvar i Tranås och i föreningen där han har haft flera roller under åren. Allt från skridskoskolan till ledare i a-laget. De senaste åren har han jobbat mycket med ungdomssektionen och med damlaget NT bandy. Han har nu sagt upp sig från sin tjänst på Mattspecial för att jobba med bandy på heltid.

– Jag är från grunden en föreningsmänniska. Mitt första tränaruppdrag hade jag när jag var 13 år och tränade åttaåringar i fotboll. Jag vet vad som krävs av föreningar för att lyckas, säger Joakim Karlsson och fortsätter:

– När de kom och frågade om jag ville bli klubbchef så är ju det här ett drömjobb. Att få jobba med det man har hållit på med hela livet. Det är ju en utmaning men samtidigt väldigt roligt. Vi ska utveckla det vi har och utveckla nya projekt.

Är det några nya projekt på gång redan nu du kan berätta om?

– Det har vi ju. Men det är inget vi kan gå ut med just nu. Vi har saker som föreningen har tänkt starta upp, men inte haft orken att göra det. Det krävs mycket jobb i just uppstarten. Man har ju själv några idéer för att utveckla föreningen ytterligare.