Sverige var totalt överlägset Finland under helgens bandylandskamper. I fredags blev det 9–1 till Sverige, och när lagen möttes på söndagen blev det en ny storseger. Den här gången stannade siffrorna på 8–1 (4–1). Båda matcherna har spelats i Sapa arena i Vetlanda.

Vetlanda BK:s Joakim Andersson gjorde tre mål i söndagsmatchen. Klubbkamraten Pontus Blomberg, som passade till ett mål, och VBK–fostrade Christoffer Edlund var också med i söndagens storseger. VBK:s Johan Löfstedt skadade sig i fredags och vilade under gårdagen.

– Det är lite annorlunda så här i början med tajmingen och så där och jag hade väl lite halvproblem i fredags, så det var skönt att trycka dit dem i dag, säger Joakim Andersson i en intervju med VBK-TV.

– Vi visar dock inte upp samma fina spel som i fredagens landskamp. Vi har inte samma kvalité i passningsspelet och inte lika bra tajming i spelet, säger den biträdande förbundskaptenen Stefan Söderholm till svenskbandy.se.

252 såg söndagens match medan 376 hade hittat till Sapa arena i fredags.

Svenska mål i söndagens match: Joakim Andersson 3, Patrik Sjöström, Simon Jansson, Daniel Berlin, Stefan Edberg, Jesper Jonsson.

Mål Finland: Mikko Lukkarila.