Nässjö Basket föll tungt i fredagskvällens rysare mot Norrköping.

Det som länge såg ut att bli debuten Reginald Johnson Jr drömt om slutade istället med tunga steg av planen.

Norrköping vann med 75–67 inför drygt 1000 åskådare i Sporthallen.

– Just nu känns allting skit, säger Reginald Johnson Jr.

Matchfakta

Nässjö–Norrköping 67–75 (19–19, 14–12, 20–18, 14–26)

Nässjö: Reginald Joh..

Matchfakta

Nässjö–Norrköping 67–75 (19–19, 14–12, 20–18, 14–26)

Nässjö: Reginald Johnsson 15, Austin Barnes 14, Jonathan Peleg 8, Dartaye Ruffin 8, William Gutenius 8, Wictor Grenthe 7, Kristian Heder Ternell 4, Daniel Eliasson 3. Norrköping: Mikael Lindquist 19, Dejan Jeftic 16, Johnell Smith 15, Tim Schüberg 7, Joakim Kjellbom 7, Mikkel Plannthin 6, Cole Darling 3, Abdou Medjedoub 2.

Publik: 1027.

Nässjö Basket var annars i förarsätet under stora delar av matchen. Som mest var hemmalagets ledning nio poäng stor.

Norrköping jobbade sig dock tillbaka och var starkast när det gällde som mest. Med tre minuter kvar att spela gjorde gästerna ett avgörande ryck när de gick ifrån till 69–63.

– Det är det skillnaden mellan oss. De vet hur man stänger matcherna. Vi tävlar med ett av ligans bästa lag under hela matchen men vi måste lära oss att stänga den också, säger Johnson Jr.

Annons

Nässjö Basket var bara en korgstuds ut från att kvittera matchen med halvminuten kvar. Istället kunde Norrköping vända spelet och stänga matchen.

– Jag hade länge en känsla av att vi kunde vinna det här, och vem vill inte vinna i sin debutmatch? Men tyvärr så slarvar vi bort det, säger Johnson Jr.

Amerikanen visade trots förlusten att han kommer bli nyttig framöver för Nässjö Basket. Efter ett par nervösa inledande minuter växte han fram till hemmalagets bästa spelare.

Men själv hade han svårt att glädjas åt det efter förlusten.

– Allt jag känner just nu är att jag hade tre tidiga turnovers i mitt första inhopp. Jag ville lite för mycket och slarvade bort några bollar. Det är inte där vi förlorar matchen men vi kunde ändå ha skapat oss själva lite mer utrymme där. Sex till åtta poängs ledning är inte tillräckligt mycket mot ett sånt här bra lag, säger han och fortsätter:

– Coachen sa till mig efteråt att jag gjorde en bra match men jag känner själv att jag har mycket jag måste förbättra för att kunna leda laget till seger.

Det lät ändå som publiken hittat en ny favorit, hur var det att få debutera inför dem?

– Det var kul att se alla fans. Jag vet att de är glada över att jag är här och jag är glad över att få vara här. Och jag kan lova dem att vi kommer vända detta. Vi kommer lära oss av den här matchen för att också hitta vägar att avgöra på.

Jonathan Peleg höjde sig också över mängden i Nässjö.