Företaget startades i Nässjö för 18 år sedan och affärsinriktningen den första tiden var att utveckla It-baserade logistiksystem åt Telia, därefter utvecklade man en annan verksamhet med att hjälpa bolag som jobbar med finansiär leasing inom fordonsmarknaden, exempelvis Santander, Ford och Ikano Bank.

— Vi kom in i ett läge och i en verksamhet som successivt har växt. Privat leasing växer hela tiden och det har gynnat oss, säger Gabriel Andersson.

Till Jönköping

Annons

För tre år sedan flyttades bolaget till Jönköping och till lokaler utmed Västra Storgatan. I dag har Extend 16 anställda, de flesta utgår från Jönköping men det finns ett kontor i Stockholm och snart ett till i Göteborg.

I takt med att e-handeln och den så kallade multikanalsförsäljningen ökar så växer behoven av IT-baserade logistikklösningar. Det innebär bland annat att Extend effektiviserar och hanterar affärskritiska processer för ekonomi, lager, och orderinformation.

Inbyggd logik

Extends lösningar ger också kontroll och realtids information samt inbyggd logik och intelligens för affärsprocessen.

Och kunderna har blivit fler. Förra året skrevs ett stort avtal med danska VVS-koncernen Solar. Och nu har man alltså tecknat ett kontrakt med det snabbväxande amerikanska bolaget Transportation Impact, som jobbar med pakettransporter.

— Der är mycket prestigefyllt och tänk att vi från lilla Jönköping har kunnat ta steget in på den amerikanska marknaden, men egentligen spelar det ingen roll vad man sitter. IT-baserade affärer går numera göra med hela världen, säger en nöjd Gabriel Andersson.