Under en lång följd av år har Nässjö kyrka bjudit in elever för att visa en del av Bibels budskap i dramatiserad form. Tidigare anordnades julvandringar, men nu är det julspel som visas upp i kyrkan. Den här veckan är det mellan 700-800 elever från Nässjös skolor som får se kyrkans personal och ideella krafter spela de olika karaktärerna. Totalt är 17 föreställningar planerade. En av dem har visats för allmänheten.

Eleverna som går i förskoleklass upp till tvåan får se två bråkiga syskon, en bakande mormor och ett Jesusbarn. Tre vise män kommer ridande på en kamel mellan kyrkbänkarna. En kung dyker upp i predikstolen, och blir fundersam när han får höra att en annan kung ska ha fötts.

Här och var blir det sång mellan berättelserna. Den som vill får sjunga med. En av sångerna har barnen övat på i skolan, och det märks.

Efter julspelet bjuds alla på pepparkaka, och det finns möjlighet att prata med aktörerna och titta närmare på rekvisitan. Många tar chansen att klappa på kamelen, kika i de vise männens kikare eller prova kungens mössa. Nyfikna grupper stannar vid julkrubban för att titta på de olika figurerna.

Jul