– Vi har alltid vetat att vi vill starta något tillsammans och ett kafé har länge varit en dröm. Men vi trodde knappt att det någonsin skulle bli av, berättar Mimmie Vänerhag.

På en resa till Paris förra året inspirerades de båda systrarna av de små franska kaféerna, restaurangerna och blomsterbutikerna. I början av året började de därför leta efter den perfekta lokalen, för att göra drömmen om ett kafé till verklighet.

– Vi ville ha något litet och gammaldags. Så till slut hittade vi den perfekta lokalen på Klostergatan på Torpa, förklarar Mimmie Vänerhag.

Konceptet bygger på franska bakverk och mat med franska smaker.

– Det blir där vi utmärker oss i jämförelse med andra kaféer, förklarar hon.

Systern Matilda Vänerhag är dessutom utbildad florist, en kunskap som de också väljer att ta användning av. I anslutning till kaféet blir det ett blomsterrum där man kan gå runt och välja vad man vill köpa med sig hem.

– Matilda har alltid varit duktig på blommor, färger och former. Vi kommer främst att sälja buketter i romantisk stil, säger Mimmie Vänerhag.

Just nu pågår renoveringar i lokalen och systrarna har därför inte vågat sätta ett definitivt öppningsdatum. Men någon gång i slutet av augusti kommer vi kunna besöka C'est Bon för franska godsaker och vackra blommor.

Relaterat: De trivs på Smedjegatan – men stannar inte länge
Relaterat: Här bygger Johan och Lasse sitt nya liv
Mat