Det är första gången som Kajsa själv tävlar i Mack-SM, men hon har tänkt på det allt sedan hennes chef på Bernards Drive In på Solåsen i Jönköping deltog 2014. Finalen hålls den 9 november i Stockholm, där de åtta finalisterna ska tillaga 20 mackor på 45 minuter. Mackorna bedöms sedan efter flera olika kriterier, där ett nytänkande helhetskoncept är ett av dem. Jönköping har tidigare kammat hem både guld- och silverplats, något som även Kajsa hoppas kunna göra.

Hennes bidrag "Beetbox" är en helt vegetarisk macka där hon funnit sin inspiration i rödbetan, som återfinns såväl i mackans bröd som i dess fyllning.

— Det har varit en hög efterfrågan på vegetariska mackor, så jag tänkte: varför inte testa det? säger Kajsa. Istället för kött har hon valt att använda sig utav osten halloumi, som hon friterar i panko.

— Att få till halloumi kommer vara den svåraste utmaningen, då man vill att ytan ska vara perfekt knaprig men samtidigt ska osten ha ett mjukt och segt inre, säger Kajsa.

Mat