Festivalen invigs i Eksjö kyrka på onsdagskvällen. Då är det Jan Stigmer violin och Terés Löf piano som ska spela musik av Schubert, Sarasate, Franck, Paganini och Stravinsky.

Biljettförsäljningen rullar på. Det går att köpa på plats vid konserten men det finns även förköp.

— Vi har sålt runt 100 biljetter än så länge, men de flesta köper biljetten på plats, säger Thomas Hanzén, kulturchef i Eksjö kommun.

Totalt är det 18 aktiviteter under fem dagar med 40 musiker. Flera av dem är lite speciella inslag. Tangokvällen på Klinten verkar locka många.

Annons

— Vi har haft kontakt med flera tangoföreningar som kommer. Det verkar som att det kommer att bli mycket folk, säger han.

Den som vill kommer att kunna få prova på tango tillsammans med Marcela Troncoso och Ruben Marin.

— Jag ser fram emot alla konserter. Det här är inga som sitter och spelar in en källarskrubb utan det är eliten som kommer hit, säger Thomas

Han berättar också om barnföreställningarna som är torsdag, fredag och lördag. Slagverkaren Sebastian Ring och dansaren Fanny Kivimäki tar med barnen på en vandring i staden. De tar tillsammans reda på hur staden klingar.

Två konserter kommer att livesändas på kommunens hemsida. Det är den i Hult kyrka och på Olsbergs hydraulics.

Kammarmusikfestivalen pågår fram till söndag där det hålls en avslutningskonsert i Fritidsgården vid Ing 2. Konserten heter Historien om en soldat.

LÄS MER: 40 musiker på kammarmusikfestivalen