Det var 2003 som Dan Jonsson rekryterades till vd för Atteviks personvagnar efter att ha bott och jobbat med bilhandel i Stockholm i flera år.

— Jag är uppvuxen i Göteborg men jobbat länge i Stockholm. Jönköping före 2003 var en stad man ofta passerade men utan att stanna, säger han.

Under en kort period var det meningen att det endast skulle bli tre år i Jönköping då han fick ett erbjudande om att bli vd för BMW i Stockholm, men han blev kvar och samtidigt koncernchef för hela Atteviks, som i dag har 425 anställda med tio anläggningar i Småland.

En otrolig resa

Annons

— Det har varit en otrolig resa med en stark tillväxt förutom ett par tuffa år i samband med finanskrisen 2008, men vi klarade av att inte visa några röda siffror, säger Dan Jonsson.

Idrottsintresset har hela tiden funnits där och det var en av anledningarna till att han blev engagerad i J-Södra och föreningens ordförande i ett år när laget tog steget upp i superettan.

— Ett av de största sportliga minnena från tiden här men jag har också njutit av naturen och den vackra omgivningen.

Privata skäl

Men efter diskussioner med ledningen och ägarsfären har man således kommit fram till en ny lösning.

— Min son Marcus spelar amerikansk fotboll i superligan i Stockholm Mean Machine och min hustru är flygvärdinna med Arlanda som bas. Det är mycket av privata skäl jag nu väljer att flytta tillbaka till huvudstaden för att vara nära övriga familjen. Jag har trivts med ägarna och att nu blir kvar som arbetande styrelseordförande innebär att jag blir kvar i bolaget ännu en tid. Jag fyller 62 nästa år så det blir en kombination av att gå i pension men fortsätta att arbeta på en annan nivå ett tag till.

Flyttlasset kommer att gå i juni nästa år.

— Det är flera månader kvar i Jönköping och vi ska inleda arbetet med att rekrytera en ny vd för både lastvagnar och personbilssidan. Rollen som koncernchef kommer att försvinna.