Smålands-Tidningen

Annons

#kandulova att rätta till skolorna?

#kandulova att rätta till skolorna?

Det har kommit in en del frågor i tidningens valsatsning #kandulova. En av dem handlar om skolorganisationen i Aneby.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Så många motioner har lämnats in

I snitt lämnas det in runt tolv motioner per år till kommunfullmäktige i Eksjö. Hbtq var ett ämne som berördes i en motion för tre år sedan, om att öka kunskapen inom kommunernas verksamheter. Nyligen lämnades även in ett medborgarförslag in med samma huvudspår.

Bevara Akutsjukhusen partiregistrerat inför valet

Bevara Akutsjukhusen är en av de nya partibeteckningar som registrerats inför höstens landstingsval i Jönköpings län. Bakom namnet döljer sig en ideell förening i Eksjö med anställda inom sjukvården.

Partistödet kan höjas - så mycket får partierna

Förslag om att höja det lokala partistödet i Eksjö kommun ska kommunfullmäktige snart fatta beslut om. I år föreslås partierna få sammanlagt 588 000 kronor.

MP stuvar om i toppen

Rikard Salander toppar på nytt Miljöpartiets lista inför valet i höst, samtidigt som hans fru Karin Larsson-Salander flyttats ned. I stället återfinns ett annat välkänt ansikte på valbar plats.

Hall Media satsar på Perspektiv inför valet

Lagom till att valrörelsen sätter igång lanserar Hall Media sitt nya projekt Perspektiv som ska lägga mer fokus på åsiktsmaterial som insändare och debatt. Tanken är att på det sättet lyfta debatten lokalt.
— Varje fråga behöver inte handla om miljöförstöringen, det kan även vara små lokala frågor som är stora på mindre orter. Frågor som är viktiga för våra läsare, säger Kinna Svensson som är ansvarig för projektet.

Ny mandatperiod närmar sig - utredning ska göras

I höst börjar en ny mandatperiod. En tillfällig beredning har tillsatts för att se över vad som behöver förbättras inom organisationen på Eksjö kommun. Två enkäter ska genomföras och möjligheterna att ha fullmäktige på dagtid ska undersökas.

Så här ser centerns vallista ut

Den 5 december i Lundstorps Hembygdsgård fastställde Centerpartiet i Eksjö valsedel till kommunval 2018.

Hon vill bli kommunalråd

Irene Oskarsson är KD:s toppnamn inför valet till kommunfullmäktige. På partiets lista finns kandidater i alla åldrar.

KD:s kommunvalsedel spikad – Laila Norss förblir toppnamn

Laila Norss förblir Kristdemokraternas nummer ett när kommunvalsedeln fastställdes vid partiavdelningens årsmöte.

Hedenberg: Se till att Höglandssjukhuset blir en valfråga

Konsekvensneutralitet var en kort tid ett modeord inom journalistiken på 90-talet. Tanken var att media skulle skildra varje händelse strikt objektivt, utan att väga in sådant som lokala följder för en ort och dess invånare.

Ensamhet en valfråga: ”Lika stort hälsoproblem som rökning”

Ofrivillig ensamhet är ett stort problem i Sverige. Det menar Kristdemokraternas vice partiledare Jakob Forssmed som under sitt Eksjöbesök menade att ensamheten bör få större politiskt fokus.

Misstänkt mord i Stockaryd – kvinna hittad död

En kvinna i 40-årsåldern hittades död i en lägenhet i Stockaryd under tisdagens förmiddag. Senare under kvällen anhölls två män, skäligen misstänkta för för mord.

Värmebölja på äldreboendet: "Det var som att gå in i en vägg"

Installationen av luftkonditionering blev aldrig fulländad till sommaren och på flera avdelningar på Antuna steg temperaturen över det normala.

Inför valet – så ska bostadssituationen i Eksjö kommun blir bättre

Just nu pågår Smålands-Tidningens artikelserie "Valkollen" inför valet 9 september. Under ett antal veckor framöver kommer partirepresentanter ge svar på frågor som som rör Eksjö kommun. I dagens sammanställning avhandlas bostadssituationen i Eksjö.

Mordåtalad ska ha mordhotat förr enligt åtal

Mannen som nu sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök i Vetlanda har tidigare agerat aggressivt. Bland annat ska han vid flera tillfällen ha tagit strupgrepp och använt kniv mot kamraten som han stundtals fick bo hos. Detta enligt åtalet som kom på tisdagen.

De fick spela unika spelet - för första gången någonsin

Boken Handbok för superhjältar har blivit riktigt populär, och nu har den även gjorts om till ett rollspel. Under tisdagen spelades spelet för första gången på Aneby bibliotek.

Tonårspojke åtalas för sexuellt ofredande av medelålders kvinnor

En pojke åtalas för sexuellt ofredande. Pojken, som fortfarande är omyndig, ska ha skickat bilder med sexuellt innehåll till fyra kvinnor, varav ett par varit hans lärare då han var yngre.

Brandmän räddade ko ur lerfyllt dike

Under tisdagsförmiddagen fick räddningstjänsten ett larm om en ko som fastnat i ett dike. I över en timme pågick räddningsinsatsen.
Artikel 2 av 19
Så många motioner har lämnats in
Tillbaka till startsidan