Viktor Lindqvist är den spelaren i årets Nässjö IF som har spelat flest annandagsderbyn mot Tranås Bois.

Fem snabba med Lindqvist

Hur laddar du inför derbyt? – Med familjen.

Bästa annandagsminne? – Det måste vara någon av..

Fem snabba med Lindqvist

Hur laddar du inför derbyt? – Med familjen.

Bästa annandagsminne? – Det måste vara någon av vinsterna, men vi hade ju några förluster där i rad så jag får väl säga det senaste derbyt då.

Hur ser ditt drömderby ut? – Det står 0–0 och så avgör vi i 94:e minuten.

Favorit på julbordet? – Jansson.

Vad önskar du dig i julklapp? – En seger mot Bois.

Den notoriske målskytten har hunnit samla på sig många sköna minnen från bandyns högtidsdag genom åren.

Men julen är inte enbart glada minnen för Lindqvist.

"Tänker mycket"

Det är också en känslofylld tid för den 30–årige NIF–spelaren. På juldagen för två år sedan förlorade Viktor Lindqvist sin far och största supporter.

– Det blir ju att man tänker mycket på det. Framförallt i år då han skulle ha fyllt 60 år. Och just den här tiden blir man ju lite extra påmind, det går inte komma ifrån, säger Viktor Lindqvist och fortsätter:

– Han var ju så pass bandyintresserad också, så det är ju något som följer med en hela tiden.

Stor NIF–supporter

Kent följde NIF i ur och skur och var förmodligen även en av lagets största supportrar.

– Ja, han missade inte många matcher. Det spelade ingen roll om det var träningsmatcher eller cuper, oavsett var vi var i Sverige. Det var väl bara Kalix han inte åkte med till, så det var tufft att förlora honom, säger Lindqvist.

30–årige Viktor Lindqvist missade annandagsderbyt 2014 men var tillbaka i fjol då Nässjö IF bröt en lång segertorka på just annandagen.

Nu hoppas han kunna hedra sin pappa med två nya derbypoäng mot Bois.

– Ja, absolut, det får vi försöka göra.

Annons

Du har själv gjort mål i de två senaste annandagsderbyna som du har spelat, blir det ett tredje i år?

– Det är svårt att garantera men jag ska givetvis försöka bidra med någon poäng i alla fall. De här matcherna är ju väldigt speciella att spela och att få göra mål i dem och fira med röda bollen är såklart ännu mer speciellt.

Annandagen beskrivs oftast som årets höjdpunkt, hur är det att spela en sån match?

Som spelare försöker man ju att se det som vilken match som helst, men när man väl står där och hör Röda Bollen sjunga så blir det ju lite extra tryck och puls. Då spelar det ingen roll hur många derbyn man har gjort tidigare.

Nässjö IF ligger trea i den södra allsvenskan inför annandagsderbyt. De tunga spelartappen inför säsongen har ersatts av hungriga talanger som har visat att laget är slagkraftigt i år också.

– Känslan inför säsongen var att det skulle bli tufft, men det är väl inte helt fel med lite unga hungriga killar heller. Det har ju slagit väl ut hittills så det är bara fortsätta att jobba vidare på det här, säger "Linkan" och fortsätter:

– Det är spännande att se utvecklingen. Vi lite äldre försöker ligga på och hjälpa dem så gott vi kan. De tycker kanske vi är lite jobbiga men förhoppningsvis kommer det tycka det är bra i slutändan.

Dubbel papparoll

Papparollen är inget nytt för Lindqvist. Vid sidan av bandyn fick han nyligen sitt andra barn. Det hjälper honom att koppla bort bandyn när han inte har NIF–tröjan på sig.

– Det är rätt skönt att komma hem och släppa bandyn lite och fokusera på annat. Sen kan man komma upp hit och bidra med energi och rutin när man är här, säger han.

Är papparollen en roll som du trivs i?

– Ja, det är nog något som har vuxit fram med åren. Man har väl skaffat sig en del rutin med åren och det är kul att kunna hjälpa de yngre.

Derbyt mot Bois då, vad blir avgörande?

– Jag tror att det laget som är mest noggrant kommer gå segrande från matchen. I tighta matcher brukar det vara det laget som gör minst misstag som vinner.