I onsdagens "Bonde söker fru" fick tittarna se hur årets deltagares liv ser ut ett par månader efter inspelningarna. Och det är ovanligt mycket frid och fröjd – i programmet var Per Sundin lycklig med sin Carola Kolenda, Erik Bäckman och Linnea Åberg hade precis flyttat ihop och Sigrid Bergåkra och Pål Mases var lika kära som vanligt.

Fakta: Bönderna om kärleksläget

Per Sundin, 56, Västanede: "Jag känner definitivt att det finns hopp om kärleken, det är b..

Fakta: Bönderna om kärleksläget

Per Sundin, 56, Västanede: "Jag känner definitivt att det finns hopp om kärleken, det är bara att fortsätta. Man har ju fått något brev nu under färden så det är några som jag har kontakt med. Jag fortsätter att dejta, man kan ju inte ge upp."

Jennifer Erlandsson, 33, Slöinge: "Jag har varit livligt uppvaktad men jag har känt själv att jag har velat ta det lite lugnt under programmets gång. Jag har haft en fantastiskt kärleksfull sommar så på det sättet är jag inte besviken även om jag inte fann drömprinsen. Han kanske kommer nu i kölvattnet av 'Bonde söker fru' i stället?"

Sigrid Bergåkra, 43, Söromåsen: "Jag och Pål har det verkligen jättebra. Jag inledde faktiskt det här med att säga att jag inte ville bli någons sommarkatt och jag tycker att vi har funnit en bra vardagsrytm. Det är ett ständigt utvecklande av relationen, det är som att bygga upp ett företag. Man får ha en långsiktig plan och utvärdera delmålen hela tiden."

Erik Bäckman, 21, Dannäs: "Linnea bor här och vi trivs bra ihop. Vi ska expandera tillsammans med fler grisar och hästar. Det är vår plan för 2017."

Men avsnittet är inspelat i september och sedan dess har en hel del hänt. Inte minst hos Per Sundin i Västanede i Jämtland.

– Vi träffades några fler gånger efter att det där spelades in men sedan rann det ut i sanden. Intresset tog slut från min sida, jag vet inte varför men det bara dog, säger han till TT.

"Väldigt olika"

I programmet framgick det också att det inte blev något mer mellan Jennifer Erlandsson och hennes utvalde friare Charlie Guldvinge.

Annons

– Han har tre olika jobb och bor i Östersund. Jag har barn, gård, hästar och bor i Slöinge. Det blev ett väldigt projekt så fort man skulle ses. Sedan insåg jag, vilket jag redan hade på känn, att vi är väldigt olika och lever väldigt olika liv, säger Jennifer Erlandsson.

Ångrar medverkan

Erik Bäckman, från Dannäs i Värnamo kommun, har i sin tur gått ut flera gånger under programserien och sagt att han ångrar sin medverkan. Det håller han fortfarande fast vid.

– Jag ångrar jag var en av dem som de följde i tv. Linnea var en favorit redan i breven så jag hade ju träffat henne i alla fall, säger Erik Bäckman.

Han har irriterat sig på hur programmet har klippts och på att produktionen flera gånger återkommit till den affären han hade med Sigrid Bergåkra tidigt under säsongen.

– Nu hade de en sista chans att göra programmet riktigt fint men då valde de att prata om Sigrid och det igen, säger Erik Bäckman om det sista avsnittet.

Lindorff om kritiken

Programledaren Linda Lindorff bemöter grisbondens kritik:

– Det är jättetråkigt om någon inte är nöjd, särskilt eftersom han ju hittade kärleken i programmet. Vi har inte gjort något annorlunda mot honom än mot någon annan, vi försöker alltid behandla våra bönder och brevskrivare med största respekt. Vi visar bara vad som hände, varken mer eller mindre.

I övrigt är Linda Lindorff glad över säsongen.

– Det är ju roligt att se kärlek och vi har ju haft mycket kärlek på gårdarna i år. Den har tagit lite annorlunda vägar än tidigare och det har varit mycket känslosamt, men det har ändå landat rätt till slut, säger hon.

(TT)