Det var 2001 som Lions skänkte isbanan till Nässjö kommun. Kommunen lovade då att de skulle stå för skötsel och underhåll av banan.

Men under flera år har kommunen inte spolat den, med argumentet att driften av banan var för dyr. Detta ledde i sin tur till protester från föreningen Lions som tyckte att det var ett svek mot barnen.

Tar över driften

Men nu har alltså Lions och Nässjö kommun ingått vapenvila och kommit fram till hur banan ska skötas.

— I den överenskommelse vi har gjort så har Nässjö kommun tagit på sig ansvaret med att få i gång anläggningen och sedan kommer Lions att ta över driften, säger kommunalrådet Anci Magnusson (S).

Annons

— Till helgen räknar vi med att det ska finnas is på banan, säger Lars Axeheim, medlem i Lions.

Nässjö kommun bidrar också med ett driftbidrag på 50 000 kronor om året för att isbanan ska vara körbar under vintern.

Tanken är att banan ska kunna användas i december, januari och februari och kanske även i början av mars, om vädret tillåter.

Det är Bert Johansson, medlem i Lions, som kommer att vara den som ser till att banan underhålls och för att pengarna ska räcka så länge som möjligt är medlemmarna i Lions villiga att själva utföra arbetet med att spola isen.

Stor efterfrågan

Beskedet om att isbanan nu ska tas i bruk är något som många Nässjöbor kommer bli glada över, tror både Lions och Nässjö kommun.

— Det är många barnfamiljer som har frågat efter den, de tycker att det är en något lugnare miljö här för de skridskoovana än på Stinsen arena, säger Anci Magnusson.