För snart två månader sedan lades Hotellträdgården ut till försäljning. Den klassiska gamla byggnaden, som sedan 1990 stått placerad på Eksjö camping, letar sedan dess ny ägare och en sådan kan nu vara på gång. Det bekräftar Magnus Eek, mäklare vid Svensk fastighetsförmedling.

– Vi har ett par intressenter nu. Den stora frågan är vem som kan flytta byggnaden och till vilken kostnad, men kunderna håller just nu på att ta in offerter från olika transportföretag, berättar Eek.

Inget klart än

Ingenting, betonar han, är ju förstås klart förrän något är påskrivet.

– Men intresset har varit bra. Folk som kommer och tittar är genuint intresserade. Jag trodde kanske att det skulle ta längre tid att hitta köpare, eftersom huset är så speciellt, men det har gått bra. Det kan bli ett riktigt pampigt hus om man har en bra tomt, säger han.

Hemliga intressenter

Vem eller vilka intressenterna är är hemligt i nuläget, och Eek vill heller inte uttala sig om om det handlar om lokala intressenter eller inte. Intresset ska dock röra sig om att använda byggnaden både för privat bruk och för verksamhet.

– Annars får jag passa på frågorna. Det är för tidigt att uttala sig om, förklarar Eek.

Annons

”Verkar lovande”

En annan som följer processen med intresse är förstås Magnus Kullberg, platschef på Eksjö camping, som lämnat över ansvaret för försäljningen till mäklaren men ändå medger att han tycker situationen ”verkar lovande”.

Reaktionerna från allmänheten sedan det blev känt att huset skulle säljas har däremot varit blandade.

– Folk man träffar på stan tycker det är tråkigt att vi måste sälja, och många tycker kommunen borde gå in och köpa tillbaka byggnaden och placera den där den en gång var, berättar Kullberg.

– Men många förstår också varför vi måste sälja, och att föreningen Kom till festen gjorde en kulturgärning som köpte den en gång i tiden. Annars hade den kanske inte funnits alls i dag.

Nya möjligheter

Anledningen till försäljningen är att Hotellträdgården för föreningen, som i dag heter Eksjö camping & konferens, smakar mer än vad den kostar.

– Det är en väldigt fin byggnad som gärna hade fått vara kvar, men den dränerar campingens kassa. Det är mer jobb än glädje.

Utan Hotellträdgården att sörja för skulle föreningen få råd till annat, förklarar Kullberg.

– Det skulle täppa till en del hål och vi skulle kunna ha toppskick på övriga området, även om vi är ganska nära det redan i dag. Men kanske skulle vi kunna renovera restaurangen och eventuellt bygga fler stugor. Dem kan vi inte få för många av. Då skulle vi säkra ekonomin framåt också.