Det är framför allt barnen i Indien och järnvägsbarnen i Calcutta, eller Kolkata, som det numera heter, som Ge för livets projekt riktar sig till. Det är barn som är på rymmen som samlas på de stora järnvägsstationerna.

— Jag har själv varit där och träffat dem, berättar Berndt Sanfridson. De har ingen ordning på sina liv, de sniffar lim/lösningar och snattar. De här barnen behöver tas om hand. Genom det här projektet möter man dem och hjälper till med mat, skolgång och ser till att de får kontakt med sina anhöriga.

— Många har återförenats med sina familjer i och med det här arbetet. Av något skäl har de rymt hemifrån, men genom projektet som Ge för livet står bakom så hjälper man dem att hitta hem. Barnen får en ny chans i livet. Annars blir de sällan äldre än 15 år på grund av sjukdomar och missbruk.

Annons

För att inbringa pengar till behövande barn i Indien arrangerar Ge för livet en fullmatad konsert i Aneby konserthus under sena söndagseftermiddagen. Det blir uppemot två timmar med gamla godingar och nya låtar – en härlig blandning med såväl ös och upptempo som lugnare inslag för eftertänksamhet.

Det är Bosse Göransson som framträder tillsammans med kören Mosaik och band.

— Jag har haft ett band i tio år och för två år sedan startade jag en kör med 35 personer från olika delar av länet, berättar Bosse Göransson. Vi har ett väl förberett program, så jag hoppas att det blir en kul kväll. Konserten är uppdelad i två avdelningar med en paus i mitten.

Ge för livet hette tidigare ”Bröd till bröder”, vilken startades i Aneby i mitten av 1960-talet av Kristen Samverkan Småland-Blekinge, KSSB. Däribland fanns HAGS grundare Rune Gustafsson. Insamlingsansvarig för Ge för livet är Anebybördige Hasse Lindstrand, som numera bor i Stockholm.

— Han kommer hem och är konferencier för kvällen. Han ska även berätta om deras arbete, om hur man bland annat byggt sjukhus, levererat ambulanser och byggt skolor, avslutar Bosse Göransson.