Dörrarna till konstutställningen står öppna för allmänheten i en vecka framåt, med start Lördag den 30 Juni. Konstnären Christina Ekbladh föddes i Eksjö och blev sedan Västgöte efter en flytt till Skövde. Nu har Ekbladh återigen blivit Smålänning och tycker att det ska bli roligt att få återknyta med sin födelsestad Eksjö.

– Jag har haft lite utställningar i Eksjö tidigare, men det var några år sedan jag ställde ut hemma i stan, säger konstnären.

"Inte bara konst"

Ekbladh vill använda konst som en mötesplats, med syfte att åt båda håll skapa ett utbyte av tankar och inspiration. Detta speglar mycket av hur livet i allmänhet fungerar och att det i dag behövs mer än någonsin, menar Ekbladh.

– För mig är det inte bara konst, det är så mycket mer än så. Det försöker jag alltid förmedla i alla mina texter och tavlor, förklarar Ekbladh.

Men många gånger tänker hon inte alls, förklarar konstnären och skrattar.

Inspirationen kan nämligen komma från vad som helst, när som helst. Genom att leka med färger och skapa något, för att sedan låta sin intuition välja vad som ska förstärkas eller inte.

– Alla tavlor har tillhörande texter som jag skriver utifrån vad tavlan betyder för mig, säger Ekbladh.

"Den nya konstskolan"

– Jag är och försöker verkligen vara en sann representant för den nya konstskolan Vedic Art, som konstnären Curt Källman introducerade för världen på 80-talet, säger Ekbladh.

Annons

Konsten som klär lokalens väggar handlar om att utveckla sig själv. Syftet menar Ekbladh ska vara att fånga sin inre kraft och skapande, samt kunna ge uttryck för något utanför det fysiska seendet.

– Jag försöker därför inte att kopiera verkligheten, utan istället vara trogen till min intuition, förklarar Ekbladh.

Utöver tavlor med tillhörande texter, syns konst av stickat garn samt målande träskor även till i lokalen.

Alla är välkomna

– Konstutställningen är välkommen för alla som vill titta förbi för lite mer färg och glädje i tillvaron, säger konstnären Christina Ekbladh.

De verk som visas i utställningen är till salu och galleriet står öppet en vecka framåt med start Lördag den 30 juni.