Inför helgens stora motormässa på Elmia i Jönköping berättade Lukas Koos från Eksjö om hur han nu funderar på att lägga av med bilbyggandet. Det tar för mycket tid, menade han, och helgens tillställning blev därför förstås extra laddad som en sorts final på sina 20 år i branschen.

— Mässan blev helt fantastiskt, berättar han i efterhand.

Autografskrivande

Det som gjorde störst avtryck på honom var all uppskattning mässbesökarna visade honom och hans byggen. Dessutom tilldelades han specialpriset ”Best car collection”.

— Bilbyggare som jag tycker är bättre än mig kom fram och gav beröm, och jag har nog aldrig förr skrivit så många autografer som jag har gjort de här dagarna. De har bara svischat förbi. Det tar lite tid att smälta alltihop, berättar han.

Blev sporrad

Dessutom öppnar han nu trots allt för en eventuell fortsättning av bilbyggandet.

— Mässan kändes lite sentimental för min del, och då blir man sporrad att bygga mer. Man glömmer liksom bort hur lång tid det faktiskt tar att bygga en bil.

Han berättar att ett företag tog kontakt med honom på mässan för att eventuellt sponsra ett framtida bilbygge.

”Måste lugna ner mig”

— Det blir ingen ny bil i år eller ens nästa år, jag måste lugna ner mig nu, men på sikt vet man aldrig. Jag vill inte stänga den möjligheten helt.

Det där med att ta det lugnt, förresten. Än så länge är det lite si och så med den saken. När tidningen pratar med honom under tisdagen är han efter mässan i full färd med att besiktiga fem av sina bilar. Till helgen väntar Motorrevyn i Bollnäs och nästa vecka utställning i Älvdalen.

— Det är fullt ös och fullspäckat schema, men jag kommer vara ledig någon helg framöver. Och midsommar, säger han.