Mordfallet blev mycket uppmärksammat, i februari 2013 gick 35-åringen in i en villa i Nässjö och sköt en 61-årig man i huvudet så att han avled och skadade hans hustru svårt. Hon dog ett år senare av en stroke under den tid som tingsrättsförhandlingarna pågick.

Annons

Mannen dömdes senare till livstids fängelse av både tingsrätten och hovrätten i Göteborg. I domen framkom det också att mannen gick in i fel hus och sköt fel personer. Avsikten var att han var ute efter en granne i bostadsområdet.

Ytterligare mord

35-åringen dömdes även för ett mord och tre fall av mordförsök och dessa skedde i Bergsjön i Göteborg. Brotten ska ha begåtts under tiden han var på fri fot från mordet i Nässjö. Han var också vid mordtillfällena vice president i det kriminella nätverket OG, Original Gangsters, och enligt Kriminalvården har nu tungt kriminella element utarbetat en långtgående och avancerad plan på att frita mannen, enligt P4 Jönköping.

Till säkerhetsavdelning

Risken har bedömts vara stor att mannen rymmer eller fritas och därför har han hållits isolerad. Han ska nu förflyttas till en sluten säkerhetsavdelning på anstalten Hall söder om Södertälje.

Den 58-årige man som också medverkade i tingsrättens förhandlingar och som man bedömde var den person som Original Gangsters egentligen skulle mörda i Nässjö överklagade inte sin dom. Mannen dömdes till villkorlig dom och 160 timmars samhällstjänst. Mannen var under flera år granne med den mördade 61-åringen.