— Det här känns ju ärligt talat så dåligt! Det finns bara förlorare i det här förslaget, skriver Sophia Cantby.

Det är hon inte ensam om att tycka. Många som kommenterat är oroliga för både barn och personal. Therese Walfridsson är en av dem.

— Känner helt ärligt en stor klump i magen. Hur ska jag räcka till för att barnen ska känna visionen ”Allas lika värde i en lustfylld lärandemiljö”. Är det så att visionen är en fantasi eller rent av en hallucination.

”En skrämmande utveckling”

Ninni Larsson delar med sig av sina erfarenheter.

— Har jobbat i barnomsorg och skola i 40 år och sett en skrämmande utveckling! Förskola och fritid's är inte längre verksamhet, utan förvaring.

Annons

— Och det är inte förskollärarnas eller fritidspedagogernas fel, de sliter tills de blir sjuka, för att barnen ska ha det bra. Men, de har bara två händer, två ben o två ögon! Dessutom ska man helst inte säga det här högt. Skamligt!

Nicole Käller befarar att all personal inom förskolan kommer att vara utbränd före jul. Pär Tjärnström kopierar texten från en jobbannons, och känner inte igen sig i beskrivningen.

Ökat invånarantal

Flera som kommenterar ser att det vore en möjlighet att omfördela pengar mellan olika förvaltningar. Lina Kvist är en av dem, men även Fredrik Blomberg.

— Sen kanske man skulle omvärdera beslut som att investera i paddor och datorer till alla. Finns inte pengarna så går det ju inte, hur bra man än tycker det är. En tankeställare: det kanske inte endast är fördelar med snabbt ökat antal invånare i kommunen. Speciellt inte om skatteintäkterna inte ökar i motsvarande takt.

Michael Högberg har samma funderingar.

— Hade den bejublade folkmängdsökningen i Nässjö kommun haft en motsvarande ökning av skattebetalare hade detta inte varit något problem.

Att pengar dras in retroaktivt för nämnden har Camilla Franzen reagerat på.

— Jag är inte på något sätt insatt i detta men hur kan man få dra tillbaka utlovat stöd mitt under arbetets gång?? Har man lovats pengar arbetar man ju utefter de förhållandena, då kan man väl inte plötsligt ”ångra sig” o dra tillbaka hälften??

LÄS ÄVEN: Kraftiga besparingar genomförs

LÄS ÄVEN: Många oroas för skolverksamheten