Milos Latkovic har fått kritik från flera håll under inledningen av säsongen i Basketligan. Latkovic värvades för att ersätta Aleksa Solevic.

Uppkast

Nässjö Basket–BC Luleå

Plats: Nässjö sporthall.

Förutsättningar: Luleå leder B..

Uppkast

Nässjö Basket–BC Luleå

Plats: Nässjö sporthall.

Förutsättningar: Luleå leder Basketligan medan Nässjö ligger trea från slutet. Nässjö hade elva av sina tolv spelare i truppen i träning på torsdagskvällen. Daniel Eliasson saknades och var hemma med förkylning. Eliasson är ett frågetecken mot Luleå.

Vi tippar: 70–78.

"Milos är en spelfördelare som kommer axla det som Aleksa gjorde tidigare för oss. Han kommer att styra vårt spel och hela vårt lag", sa Nässjös sportchef Mats Homelius till tidningen i början av juli när Latkovic hade skrivit på för Nässjö.

"Det är en jätteviktig värvning, vi har tittat på många spelare men vi tror att Milos är rätt för oss. Han har det vi behöver, bra i både anfall och försvar", fortsatte Homelius i samma artikel.

Annons

Och Nässjös sportchef fortsätter att ge sin guard sitt stöd. Det bekräftade han under torsdagen när tidningen nådde honom på telefon.

– Vi planerar inga förändringar i spelartruppen i dagsläget. Vi stämmer alltid av med coacherna efter varje match, men förlusten i Norrköping var en svag insats av hela laget, berättar Mats Homelius.

– Milos var bra mot Södertälje och det är tidigt på säsongen. Det tar lite tid att komma in i ett nytt lag, fortsätter Homelius.

Milos Latkovic verkar själv vara lyckligt ovetande om den kritik som har riktats mot honom. Under torsdagens träning träffade tidningen en harmonisk Latkovic.

– Jag fick en armbåge över näsan mot Norrköping, men det känns bättre nu och det ska inte vara några problem att spela mot Luleå, förklarar han.

– Jag var inte nöjd med mina första matcher här. Jag vill göra mina lagkamrater bättre och jag hoppas hitta tillbaka till det spel som jag spelade mot Södertälje. Vi hoppas ta första segern hemma mot Luleå på fredag kväll och inget lag kommer att få några lätta poäng i Nässjö, fortsätter Milos Latkovic.

LÄS MER: Mörnefält: Nässjö bör ha is i magen