Vet du mer?
Tipsa

Polisen har nu upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik i ärendet. Räddningstjänst och ambulanspersonal fick sjösätta en omfattande räddningsinsats för att ta hand om de skadade.

Enligt räddningstjänsten kom de båda inblandade bilarna från varsitt håll på riksväg 40, när den ena bilens bakre sida kolliderade med den andra bilens front. Detta skulle kunna tyda på att den ena bilen fick sladd och kom in på fel sida mittlinjen.

Sju drabbade – två allvarligt

Totalt sju personer drabbades i olyckan. Fem av de inblandade personerna fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö, medan de andra två fördes till Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Fyra kvinnor och tre män skadades i olyckan.

De fyra kvinnorna, som är i 16-25-årsåldern, är sannolikt lindrigt skadade. Tre av dem har lagts in för vård på Höglandssjukhuset, medan den fjärde, den yngsta av de inblandade, eventuellt kan få åka hem under kvällen.

Annons

En av de tre männen, som är i 25-årsåldern, bedöms vara måttligt skadad och lades in för vård på Höglandssjukhuset. Den andre mannen, som är i 20-årsåldern, bedöms vara allvarligt skadad togs in på Höglandssjukhuset, men har transporterats till ett annat sjukhus för fortsatt behandling.

Den tredje mannen, vars ålder inte är känd, bedöms även han vara allvarligt skadad. Han lades in för vård på Ryhov, men har transporterats till ett annat sjukhus för fortsatt vård.

– Vi har inte fått några signaler från sjukvården att skadeläget ska ha förändrats, säger Torbjörn Lindqvist, ledningscentralbefäl hos polisen i region Öst under torsdagsmorgonen.

Trafikstörningar

I samband med räddningsinsatsen stoppades all trafik på riksväg 40 i båda riktningar, från Boarp till cirkulationsplats Eksjö. Strax innan klockan nio, efter sanering av vägbanan och bärgning av de inblandade fordonen, kunde vägen öppnas upp för trafik igen.

Under onsdagskvällen arbetade polisen med att fastställa identiteten på de inblandade i olyckan, samt genomföra förhör med dem i de fall där det är möjligt. Polisen utreder händelsen under rubriceringen vårdslöshet i trafik, men det är oklart vem som misstänks ha kört vårdslöst.

– Olyckan kommer utredas och bilarna är tagna i beslag, fortsätter Lindqvist.

Olycksdrabbad väg

Det är inte första gången en allvarlig olycka inträffar på platsen. I december 2015 inträffade en allvarlig frontalkrock, där flera personer skadades. En av förarna till de inblandade fordonen åtalades senare för att ha orsakat olyckan på grund av att han var berusad.