Molly Sandén och Ace Wilder.

Där har ni oddsbolagens två favoriter till att vinna årets Melodifestival.

Däremot ser det sämre ut för de skaraborgska bidragen. Oddsmakarna rankar dem mycket lågt:

• Thomas G:sons låt till Dolly Style är listad som nummer 18.

• Calle Kindboms komposition till After Dark som 19.

• Sångerskan Linda Bengtzing får nummer 20.

Däremot tror de att Grännakompositören Jakke Erixons låt till Panetos hamnar bland de tio bästa.

Men ingenting är givet i förhand – kom ihåg att Melodifestivalhistorien är fylld av skrällar.

Vem hade exempelvis trott att Hasse Anderssons "Guld och gröna skogar" skulle bli barnens favorit? Och även om man inte vinner, så kan bidraget mycket väl bli en radiohit.

På lördag sänds årets första deltävling från Göteborg och här heter förhandsfavoriten Ace Wilder. Tjejen som dök upp från ingenstans och blev tvåa, några få poäng bakom Sanna Nielsen.

Det skulle kunna bli en silvermedalj även i år.

Men det är något som tiden får utvisa.

Miljonpubliken lär i alla fall vara redo för årets största tv-fest.

Skaraborgstjejen Linda Bengtzing tävlar visserligen först i den fjärde omgången i Gävle, men hennes låt är redan en snackis. Detta eftersom texten är skriven av deckarförfattaren Dag Öhrlund, som skrivit de mycket framgångsrika böckerna om den seriemördande psykopaten Christopher Silfverbielke.

Låttiteln är "Killer Girl" och det skapar ju vissa förväntningar, men enligt sångerskan handlar det inte om kriminalitet eller mord, utan en rejäl dos girl power.

Själv ser jag med spänning fram mot att höra texten.

Förhandstipsen talar om turbofart och det lär ju passa Bengtzing som handsken.

Annons

Sångerskan är så fylld av energi på scenen att hon fått smeknamnet "turbokaninen". Det är som att släppa loss ett helt kärnkraftverk och frågan är om det räcker för att på nytt placera henne i finalen.

Det här med deckarförfattare och schlagertexter är lite av en trend. Anna Book ställer upp med en låt, där Camilla Läckberg står för texten. Tala om mördande konkurrens.

En annan artist, som den här gången var ganska svårövertalad var Christer Lindarw, som ställer upp med gänget i After dark. Skälet är att han egentligen inte har tid med Melodifestivalen eftersom gänget har en ny show och en bok på gång.

Än värre skulle det bli vid en seger.

Att Lindarw ändå finns med på Norrköpings festivalscen beror på låten, som Skövdes Calle Kindbom varit med och skrivit. "Kom ut som en stjärna" är också det en låttitel, som verkar vara specialskriven för artisterna som framför den.

Stor show lär det i alla fall bli.

I Göteborg möter ni ett ganska omväxlande startfält.

Samir & Viktor, Pernilla Andersson, Mimi Werner, Albin & Mattias, Anna Book, Robin Bengtsson och förhandsfavoriten Ace Wilder.

Ace har själv sagt att låten "Don´t Worry" helt enkelt var får bra för att ge bort till någon annan. På lördag kan ni själva bilda er en uppfattning.

Hur går det då? Jag tror att det blir Ace Wilders kväll. Hennes låt är en avlägsen släkting till hiten "Busy doing nothing" . Dessutom har Ace en revansch att utkräva efter att hon kommit tvåa 2014. Den nya låten " Don´t Worry" är ett svängigt bidrag, som bör gå direkt till final.

Jag tror att hon får sällskap av tonårsfavoriterna Samir & Viktor som sjunger om att de vill bada nakna i fontänen på Sergels torg.

Annars är väl veckans verkliga festivalsnackis rubriken "Abbas barnbarn tävlar i Melodifestivalen".

Charlie Grönwall ställer upp i Danmark med gruppen Bracelet.

Farfar heter Benny Andersson, pappa är Peter Grönwall och mamma Nanne Grönwall.

Det finns en hel del Melodifestivalerfarenhet i släkten och nu är det alltså Charlies tur att föra familjetraditionen vidare. Till historien hör också att den danska uttagningsjuryn inte hade en aning om kopplingen när de tog med bandet.

Men nu vet de.