BLAND ANNAT lämnar han kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

Det gör han helt rätt i.

I fredags uppmärksammades två Youtubeklipp där han hotar och förolämpar ett grannpar utanför Norra Sandsjö.

Bland annat säger han till den ena grannen att "jag kommer att trakassera dig tills du dör och jag kommer att öka intensiteten också".

På det andra filmklippet skalar han en apelsin och lämnar avsiktligen skalet på landsvägen utanför grannarnas hem.

GRANNARNA berättar för tidningen att det handlar om trakasserier som har pågått i flera år, utan någon särskild anledning, och att trakasserierna sker minst ett par gånger i veckan.

Lennart Forsberg säger å andra sidan till tidningen att grannparet har hotat honom och hans fru med misshandel och att mannen bland annat försökt köra på honom med bilen och att han därför vill ha en ursäkt från paret, vilket han även säger i den ena videon.

Annons

DISPYTEN grannarna emellan är inte politiskt laddad utan har ursprung, enligt Forsberg, i en fråga om vattennivåerna i Norra Sandsjö.

Men Forsbergs beteende i filmerna har varit orsak till diskussion i Nässjö. Förtroendevalda måste kunna bete sig på ett föredömligt sätt även utanför politiken.

Det gäller även för politiker på lokal nivå, oavsett partitillhörighet.

Av den anledningen spelar det ingen roll om det är Forsberg eller grannarna som har rätt i konflikten, det politiska förtroendet är redan skadat.

Det är något som Forsberg själv är medveten om:

"Anledningen till mitt beslut är givetvis mitt mkt dåliga uppträdande, vilket framgår av filmerna även om jag själv inte sett dessa. Jag gick betydligt över den gräns som var acceptabel. Konsekvensen av detta blir då, helt naturligt, att jag kommit fram till mitt beslut enligt ovan", skriver han i ett mejl till tidningen och till SD:s lokala ordförande Viktor Karlsson och redogör varför han lämnar sina uppdrag.

DET HADE inte kunnat sluta på något annat sätt.

Förhoppningsvis får grannarnas osämja en lösning på det privata planet. Men utifrån en politisk synpunkt var en avgång den enda rimliga ösningen.

Fram tills nyligen uppgav Viktor Karlsson att han fortfarande hade förtroende för Lennart Forsberg och att konflikten var en privatsak.

Dessutom ville SD antagligen inte förlora sin enda kvarvarande representant i kommunstyrelsen.

Men hade Forsberg stannat kvar hade händelsen legat SD till last. Väljare glömmer inte sådant hur som helst.

Nu har man minimerat skadan genom ett relativt snabbt, och rätt, beslut.

Läs mer: Lennart Forsberg avgår

Läs mer: SD-politiker hotar folk på Youtube

Läs mer: SD-politiker känner sig mordhotad

Läs mer: Hot påverkar inte förtroende

Läs mer: SD utan insyn i kommunstyrelsen