Två glada bröder Anders och Mats Jacobsson får dela på äran när Frida Boklund, Företagarna, delar ut diplomet. Ett pris som kommer att sprida positivitet för lång tid fram över.

Det vet Per Ytterell som på kavajslaget bär märket Årets Företagare. Han fick utmärkelsen 2013 och vet vilken härlig uppmärksamhet priset bär med sig.

Kliv framåt

- Folk från de mest oväntade håll hörde av sig och önskade lycka till.

Från att ha befunnit sig i en ganska okänd bransch, blev gjuteriföretaget ett namn som många kunde berättar han.

Ord att bära med sig när motorverkstaden nu tar ett kliv framåt.

Männen befinner sig i gott sällskap under kvällens många utdelningar. Ett vardagsslit får sin belöning.

- Det är ju det här som man jobbar för, säger Christina Karlsson som tillsammans med arbetskamrater får stiga upp och ta emot diplomet som Årets butik, Kronans Apotek.

Stämningen är hög i arenans foajé där höga kandelabrar sprider ljus över 220 gäster.

Bli nyfiken

Lotta Alnemo, kommunens marknadskommunikatör, har haft uppgiften att bordsplacera dem.

Annons

- Min ambition är att alla ska känna nyfikenhet för sin bordsgranne och också ha nytta av de samtal kvällen ger, säger hon.

Företagare träffar politiker och tjänstemän och förhoppningen är att de gemensamt ger Eksjö lyskraft. Året har börjat väl, helt nyligen utsågs Eksjö till årets företagarkommun i länet.

Marcus Axelsson lovar fortsatt gott arbete som chef för kommunens Tillväxt- och utvecklingssektor. En enhet som drar igång vid årsskiftet.

Det är 20-årsjubileum för galan som i år leds av näringslivschefen Marie Brask,

Fredrik Larm får årets Ta-sig-församhetspris och är snabb att dela det med sin personal på Roger bil AB som han ber ställa sig upp och motta applåder.

Gästerna får i inledningen av kvällen vara med när Göran Henriksson hedras med avtäckandet av en gjuten tavla. Han var finansiär och tusenkonstnär i rollen som projektledare för Olsbergs arena.

Dotter och vd Christina Henriksson ger ett kärleksfyllt porträtt av sin pappa när hon berättar hur han levde med planeringen och byggandet av arenan. Lunchmatsalen på företaget kom att bli platsen för diskussioner och där ständigt nya idéer var i omlopp för hur saker och ting kunde göras annorlunda och bättre.

En idé avlöstes snart av en ny. Göran Henriksson gav nämligen aldrig upp. Han tänkte tanken en andra gång som Thorbjörn Hammerth förklarar när han tar över mikrofonen. Vd:n på det kommunala fastighetsbolaget Eksjöbostäder AB lärde sig att en detalj aldrig var för liten för att granska för Henriksson. Eller stor heller för den delen.

- Han blev så småningom även starkt engagerad i den kommunala styrningen och skötseln.

Det är blåsorkestern Brassissimo som underhåller med musik under kvällen. Det gör pojkbandet Chasing Dreams också som får stående ovationer under sitt framträdande. Eksjörevyns båda Ingrid Klingberg Carlås och Gunnar Sand får folk att skratta en stund.