Det var vid 15.30 tiden på torsdagen som flera vittnen vid resecentrum i Vetlanda såg hur en hund attackerade en kvinna så att hon föll till marken och skrek efter hjälp.

Hundens ägare fanns intill men hade inte kopplat hunden, enligt en busschaufför som blev vittne till händelsen och larmade polisen. Enligt senare uppgifter har det dock kommit fram att hunden först ska ha varit fastbunden men slitit sig loss.

Tidningen har också fått uppgifter om att ett barn ska ha drabbats av hunden.

Annons

Polisen uppger senare under kvällen att det rört sig om en hundvalp som sprungit omkull minst en person, samt hoppat med öppen mun mot ett barns ansikte.

— Men polisen har inte hittat några skadade på platsen. Ingen ska ha blivit biten eller nafsad på, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen.

— Men även om ingen blev skadad så kan det ju upplevas som väldigt obehagligt på platsen, säger Kliman.

I samband med händelsen kom polisen till platsen med pikébussar med blåljus och sirener. Då var mannen och hunden redan borta från platsen.

Polisen hade vid 21.30-tiden ännu inte fått tagit på hundens ägare, men uppger att det inte finns någon misstanke om brott i samband med händelserna.

– Det är ingen som har hetsat hunden att göra så, säger Björn Öberg, presstalesman för polisen i region Öst.