Den 10 juni i år ska kvinnan, i sällskap med en annan person, ha sökt upp mannen i hans bostad. Duon ska ha varit aggressiv och sagt att mannen skulle ge pengar till den personen som kom dit i sällskap med kvinnan. Kvinnan ska också ha sagt något i stil med att hon skulle sparka in mannens dörr och tända eld på huset.

Åklagaren som nu väckt åtal mot duon anser att såväl kvinnan som den person som var med henne den aktuella dagen gjorde sig skyldiga till olaga hot.

”Allvarlig rädsla”

Kvinnan ska också ha skickat flera kränkande och hotfulla sms. De skriftliga meddelandena ska ha skickats mellan den 9 juni och 13 juli i år. Innebörden i meddelandena var att huset skulle brännas upp, dörren sparkas in och att mannen skulle skadas.

Enligt åtalet som väckts under fredagen är kvinnan misstänkt för fyra fall av olaga hot och ett fall av ofredande. Mannen som var med kvinnan i den hotade mannens bostad, den 10 juni, misstänks för olaga hot.

Åklagaren anser att brotten varit sådana att mannen som anmält hoten och ofredandet har kunnat förväntas ”känna allvarlig rädsla för sin och annans personliga säkerhet och egendoms säkerhet”.

Båda de åtalade personerna förnekar brott.