Larmet om branden på Vida Energis område kom vid 20.55 på fredagskvällen.

– Det är en lada med någon form av sågspån eller liknande som brinner och man försöker nu göra allt för att elden inte ska sprida sig till taket. Flera enheter från räddningstjänsten är där. Det handlar om en kraftig brand, sa Mien Ömar, teamledare vid SOS Alarm vid klockan 21.40.

Senare meddelade dock polisen att den drabbade byggnaden var en förrådsbyggnad i betong, specialbyggd för förvaring av kutterspån.

– Det är delar av 100 ton kutterspån som brunnit. Det ska inte vara någon spridningsrisk, säger Joel Gerdin, polisens vakthavande befäl vid 22.45.

Även ambulans kallades till platsen.

– Ingen person ska dock ha kommit till skada, men ambulansen är där i alla fall om det senare kanske skulle behövas en sådan insats, sa Mien Ömar vid SOS.

Polisen misstänker inget brott bakom branden. Vakthavande befäl uppger att elden kan ha börjat på grund av tekniskt fel eller möjligen genom en glödbrand som startat av okänd anledning.

– Vi har skrivit en anmälan om brand utan misstanke om brott, säger Joel Gerdin.

Räddningstjänstens insats skulle pågå under natten.

– Vi kommer att vara på plats under natten till lördagen för att arbeta med eftersläckning, säger räddningstjänstens brandingenjör Fredrik Björnberg till tidningen.

På lördagsmorgonen var allt släckt men det fanns personal kvar på platsen för övervakning och efterkontroll av brandplatsen, uppger talesperson för SOS Alarm vid 07-tiden.

Annons