Smålands-Tidningen

Annons

De laddar inför söndagens final

De laddar inför söndagens final

Ponny-SM är en rejäl familjefest med deltagare från hela landet. I Vetlanda är både vandrarhem och hotell fullbelagda. Drivvis med tält, husvagnar och så förstås massvis med hästtransporter finns på plats. Att hitta utrymmen åt fler än 1000 besökare och nästan 300 hästar från onsdag till söndag är en utmaning.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Ett evangelium om en ål

Vad är det för likhet mellan ålen och människan? Patrik Svensson utforskar sambandet i sin debutroman ”Ålevangeliet.”

Här visas traditionellt hantverk

Finalen av NBV:s kulturvecka avslutas på Fornminnesgården under lördagen. Här kan man njuta av när traditionellt hantverk skapas och lära sig om historien.

Vill ta hjälp av drönare vid vildsvinsjakt

Vildsvin vs jordbrukare: 1-0.
Kampen mellan jordbrukare och vildsvin i Bäckaby utanför Vetlanda har pågått ett bra tag och nu har djuren fått ner jordbrukarna i brygga. Kanske kan drönare vara ett sätta att vinna över grisarna?
– Vi vill använda drönare för att hitta grisarna, de gömmer sig ofta i vassen, säger Jörgen Svensson, lantbrukare i Bäckaby.

Så gick det för eleverna i Aneby

Eleverna i Aneby fortsätter att uppnå goda resultat, även om de allra högsta betygen har blivit färre. Det framgår när skolledningen på Furulidskolan summerar förra läsåret.
– Vi är nöjda och stolta, säger rektor Kalle Rosén.

Den kvällen ville ingen byta kanal

Hällaryds kanal är inte bara ett monument över småländsk envishet utan också en fascinerande naturmiljö. Ett 30-tal personer tog chansen att lära sig mer under en naturvandring i Skede i veckan.

Nässjö-produkten på provspel hos europeisk storklubb

Förra Nässjö FF-talangen Isak Elbring har imponerat. Så pass mycket att han för tillfället tränar med en av Europas främsta ungdomsakademier.

Kvinna död efter krock med lastbil på riksväg 32

Två personer, en man och en kvinna, fick föras till sjukhus efter att en bil krockat med en lastbil på riksväg 32 under fredagsförmiddagen. Under eftermiddagen meddelade polisen att kvinnan avlidit av sina skador.

Polisen efter våldsbrotten: "Det finns vittnen"

Polisen kommer att fortsätta att säkra spår i Eksjö efter de grova våldsbrotten. Platsundersökningar och många förhör med vittnen är fokus.
– Vi har även fokus på målsägande och deras tillstånd för att få till förhör med dem, säger Rickard Finndahl, gruppchef för polisens grova brott-grupp på Höglandet/Värnamo.
Artikel 2 av 9
Ett evangelium om en ål
Tillbaka till startsidan