Det var annars bortalaget som var närmst ett mål i den första halvleken och hade mycket av spelet. Bland annat en nick som strök precis utanför stolpen. Men i matchminut 35 frälser lagkaptenen Edin Jakupovic hemmalaget som får på en riktigt bra träff på en frispark och sätter det enda målet i matchen.

MATCHFAKTA

IFK Österbymo - Bäckseda IF 1-0 (1-0)

Mål, Österbymo: Edin Jakupovic

Publik: Cirka 60

MATCHFAKTA

IFK Österbymo - Bäckseda IF 1-0 (1-0)

Mål, Österbymo: Edin Jakupovic

Publik: Cirka 60

– Det var en hyfsad träff jag fick på. Bäckseda var inte så dåliga och det var en hyfsad jämn match ändå. De hade många chanser i första halvlek och vi gjorde lite taktiska förändringar inför andra och det blev bättre. Vi höll emot riktigt bra tycker jag, säger en nöjd Edin Jakupovic efter matchen.

Annons

De taktiska förändringarna visade sig bli avgörande för Bäckseda hade inte lika lätt att ta sig igenom hemmalagets försvar i andra halvlek. Österbymo har nu endast släppt in två mål på fem matcher. Det hoppas Edin ska ta laget upp en division i seriesystemet.

– Vi har fått en jäkla bra start på serien. Det är kul. Vi har ett enormt bra försvarsspel och målvaktsspel. I år ska vi gå upp i fyran tycker jag.

Och fler mål från dig framöver?

- Ja haha, kanske. Jag är ju back så det är väl egentligen inte jag som ska göra dem.

För andra matchen i rad så gick Bäckseda IF av planen mållösa trots bra spel. Skyttekungen i laget, Jesper Hägneryd, har inte något bra svar på frågan varför de just nu inte gör några mål.

– Det här var inte riktigt vad vi hade förväntat oss ikväll. Nu är vi tillbaka igen att vi inte lyckas den sista tredjedelen i spelet. Vi spelar ju jättebra, har bra kombinationer och kommer till bra lägen, men det är det sista som saknas helt enkelt. Det lyckas vi inte med just nu, säger Jepser Hägneryd som själv missade några bra lägen i den första halvleken och var en av de bättre i Bäckseda den här kvällen.

Ett extra plus i hemmalaget får målvakten Joakim Friberg och Daniel Hermelin.