Det är mjukvaruföretaget Visma som har sammanställt rapporten ”Det digitala samhället” som kartlägger hur både organisationer och privatpersoner ser på den digitala utvecklingen.

Statistiken är hämtad från Sifo, som pratat med drygt 2500 svenskar, varav 1400 ansvariga inom privat och offentlig sektor och övriga privatpersoner.

Under snittet

Annons

Rapporten visar bland annat att tre av fyra verksamheter i Jönköpings län planerar att investera mer i personal än i mjukvara under nästa år. Det är under rikssnittet.

— Det finns en svag vilja bland organisationer i Jönköpings län att satsa mer på mjukvara framöver, och länet ligger under riksgenomsnittet. Var tredje verksamhet i landet planerar att öka investeringarna på området, och allt fler går från strategi till handling i sin digitaliseringsresa, säger Pär Johansson, digitaliseringsexpert på Visma i ett pressmeddelande.

Inte många

Störst investeringar på mjukvara planerar verksamheterna i Dalarnas län. Där säger hälften av de tillfrågade att de kommer att lägga lika mycket pengar på personal som på mjukvara.

I Sörmland anger bara var tionde verksamhet att de vill investera mer i mjukvara än i personal 2018.