Larmet kom vid klockan 14.50 och drygt 20 brandmän från Anneberg, Nässjö, Eksjö och Aneby arbetade med den kraftiga branden i verkstadsbyggnaden. I samband med situationen stängdes länsväg 959 av mellan Anneberg och Solberga. Vägen öppnade igen kring klockan 18.30.

– Det finns byggnader i närheten av elden men ingen person eller djur har skadats av det inträffade, sa polisens presstalesperson Thomas Agnevik i en inledande kontakt kring branden.

Räddningstjänsten lyckades begränsa elden till verkstadsbyggnaden, som alltså delvis brann ner.

– I byggnaden förvarades bland annat gasflaskor, oljor och verktyg men gasen lyckades vi få ut i tid. Det hade förstås inte varit bra om de exploderat, säger räddningstjänstens Lars-Johan Lantz som vid 17.15-tiden var på väg att påbörja vad räddningstjänsten kallar bevakningsläge.

– Styrkan från Anneberg blir kvar på platsen under natten till torsdagen för att jobba med eftersläckningsarbete och för att hålla byggnaden under uppsikt och se till så att inte branden kommer tillbaka, fortsätter Lars-Johan Lantz.

I samband med insatsen stängdes länsväg 959 av. Trafiken leddes om, men inga trafikproblem finns rapporterade i samband med omläggningen.

– Vi kommer att spärra av området under onsdagskvällen någon gång. Brandplatsen ska undersökas av oss men det kan vi först göra när det svalnat och när det är, är för tidigt att veta nu, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Annons