Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen strax söder om Korsberga i Vetlanda kommun vid 22.30-tiden på söndagskvällen.

– Lastbilen fraktade en form av betongvägg som lossnade från flaket och lade sig på vägen. Därefter kom en bil från motsatt riktning och körde rakt in i betongelementet. Bilen blev kraftigt demolerad, men mannen som fanns i fordonet va vid medvetande, sa insatsledaren Erik Linnå.

Den drabbade bilföraren klagade på smärtor i nacke och ryggen och fördes senare till sjukhus.

Lastbilschauffören smet från platsen.

— Lastbilen hittades en mil norrut, parkerad. Föraren misstänks för rattfylleri och smitning, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisregion öst, på måndagsmorgonen.

Annons

Enligt polisens presstalesperson Thomas Agnevik på måndagsmorgonen var det så att chauffören hade låst in sig i lastbilen.

— Han hade parkerat i Bäckseda söder om Vetlanda. Bilen var låst men vi lyckades ta oss in och gripa honom.

Den berusade föraren togs med av polisen för kroppsbesiktning.

— Han har varit hos oss och sovit ruset av sig under natten. Han var höggradigt berusad, säger Thomas Agnevik.

Mannen greps.

— Han är i 50-årsåldern och från Polen, säger Thomas Agnevik.

Betongblocket som ramlat av flaket var stort, cirka sex meter långt och en meter brett som låg mitt på vägbanan.

I samband med olyckan var det stopp i trafiken i båda riktningarna längs vägavsnittet på 31:an. Trafiken släpptes på igen efter tre timmar, vid 01.40.

Innan dess hade räddningstjänsten hittat fler betongblock som fallit av lastbilen men som hade hamnat bredvid vägen, uppger Höglandets räddningstjänstförbund i ett pressmeddelande. Dessa skulle lyftas bort senare.

LÄS MER: Efter olyckan – älg sköts på hustomt