Lars Ohly har anklagats för att ha trakasserat en kvinna sexuellt på en partifest förra året. Den förre partiledaren nekar till anklagelsern, men har bett om ursäkt för att han varit närgången, skriver TT. Händelsen polisanmäldes men polisen har inte gått vidare med ärendet.

Men Lars Ohly tycker att partiledningen valt bort honom efter anklagelserna. I en debattartikel i SVT Nyheters Opinion skriver han att ingen i partiledningen efterfrågat hans version av den aktuella händelsen. Han ska också ha blivit utestängd från partiarrangemang, uppger TT.

Därför väljer Lars Ohly nu att lämna Vänsterpartiet.

— Det har inte varit ett lätt beslut men jag kan inte med självrespekten i behåll vara kvar i ett parti som förhindrar att jag är kvar på samma villkor som alla andra och som visat en förfärande brist på fingertoppskänsla och feghet, säger Lars Ohly till Ekot, citerar TT.

— Jag är otroligt ledsen. Hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle hamna i en situation där jag ens överväger att lämna det här partiet. Men det är det enda rätta jag kan göra, säger Lars Ohly.