Den som har ett premium-abonnemang på nätet, en prenumeration på en papperstidning eller en e-tidning på någon av Hall Medias produkter har via sin inloggning även tillgång till de övriga nio tidningarna i koncernen.

Fakta: Detta ingår i Sveriges Lokalnyheter

Sajten och appen sverigeslokalnyheter.se är ett samarbete mellan tidningskoncernerna Hall Media, ..

Fakta: Detta ingår i Sveriges Lokalnyheter

Sajten och appen sverigeslokalnyheter.se är ett samarbete mellan tidningskoncernerna Hall Media, Mittmedia, Sörmlands Media och VK Media. Den som skaffar ett konto via någon av tidningarna på sajten får via inloggningen tillgång till samtliga tidningar – omkring 40 stycken.

De här tidningarna ingår i samarbetet. Tidningens utgivningsort skriven inom parentes om hemorten inte tydligt framgår i namnet.

Hall Media: Jönköpings-Posten, Värnamo Nyheter, Smålänningen (Ljungby), Tranås Tidning, Smålands Dagblad (Nässjö), Smålands-Tidningen (Eksjö), Vetlanda-Posten, Skaraborgs Läns Tidning (Skara), Falköpings Tidning och Västgöta-Bladet (Tidaholm).

Mittmedia: Örnsköldsviks Allehanda, Tidningen Ångermanland (Härnösand), Sundsvalls Tidning, Östersunds-Posten, Länstidningen Östersund, Tidningen Härjedalen (Sveg), Hela Hälsingland (Hudiksvall), Gefle Dagblad, Arbetarbladet (Gävle), Dalarnas Tidningar (Falun), Dala-Demokraten (Falun), Avesta Tidning, Vestmanlands Läns Tidning (Västerås), Sala Allehanda, Fagersta-Posten, Bärgslagsbladet (Köping), Nerikes Allehanda (Örebro), Norrtelje Tidning, Länstidningen (Södertälje) och Nynäshamns-Posten. Dessutom har du tillgång till Mittmedias speciella sportsajter Bandypuls och Hockeypuls.

Sörmlands Media: Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter (Nyköping).

VK Media: Västerbottens-Kuriren (Umeå), Västerbottens Folkblad (Umeå) och sajten Affärsliv 24 (Umeå).

Sajten sverigeslokalnyheter.se gör nu att den bredden blir ännu större och utan att du behöver betala något extra. Sverigeslokalnyheter.se lanserades på måndagen och genom att skapa ett konto på sajten får du tillgång till material som du annars hade behövt betala för att få läsa på ett 40-tal lokaltidningar på olika håll i Sverige.

— När du registrerar ett nytt konto på sajten så kommer den att känna igen att du sedan tidigare har ett konto hos Hall Media, säger Herman Nikolic.

Annons

Sverigeslokalnyheter.se är ett samarbete mellan Hall Media (tidigare Hallpressen) och tidningskoncernerna Mittmedia, Sörmlands Media och VK Media och täcker in bevakning av stora delar av Sverige från Umeå i norr till Markaryd i söder (se faktaruta vilka tidningar som ingår i samarbetet).

— Vi tror absolut att det kan finnas intresse från många läsare att ta del av andra tidningssajters innehåll. Själv kan jag relatera till att jag i många år har bott i Örebro och gärna läser NA (Nerikes Allehanda), säger Herman Nikolic.

Han tror också att rapportering från elitidrotter kan vara av intresse tack vare den nya tjänsten. När något av lagen i Hall Medias bevakningsområde spelar bortamatch på annan ort är det inte alltid som det finns möjlighet att skicka en egen reporter till matchen. Då går det enkelt att i stället få tillgång till matchbevakningen genom tidningen på den aktuella orten genom att logga in på sajten.

— Inför valet nästa år tror jag också att många läsare kommer känna att det är bra att ha tillgång till att läsa ännu fler lokaltidningar, säger Herman Nikolic.

Han säger att de fyra mediekoncernerna snabbt enades om att samarbetet var ett bra upplägg.

— Det var enkla diskussioner. Vi hade först diskuterat olika samarbeten kring teknik och kom senare fram till att det här upplägget både kan gynna oss och våra läsare. I framtiden är det förstås inte heller en omöjlig tanke att fler tidningar kan bli inkluderade i samarbetet, säger Herman Nikolic.