Den första olyckan inträffade vid klockan 11.20 på fredagen, på riksväg 40 i närheten av Hult i höjd med Kvarndammen och i körriktning mot Bruzaholm. Enligt räddningstjänsten rör det sig om en singelolycka med en lastbil.

– Det är extremt halt här ute, säger insatsledare Tobias Arvåsen.

Vägen stängdes av helt i riktning mot Eksjö under räddningsarbetet. Vid klockan 12.50 var det åter full framkomlighet på vägen.

– Det orsakade väldigt långa köer på platsen, säger Erik Terneborn, presstalesperson på Polisregion Öst.

Ingen person ska ha skadats i samband med olyckan, men vid klockan 11.45 var räddningstjänst, polis och ambulans fortfarande var på platsen. Lastbilen kommer att behöva bärgas från olycksplatsen.

Annons

Väglaget rapporteras vara väldigt halt, uppger räddningstjänsten. Senare kom flera rapporter om lastbilar som fastnat i en backe, också det i närheten av Bruzaholm, vilket orsakat köer på platsen.

Bilist skulle hjälpa annan bilist

Nästa olycka inträffade klockan 11.45. Två bilar körde i diket på grund av halkan i höjd med Bodafors, och i körriktning mot norra Sandsjö.

– Den ena bilen åkte ner i diket och när den andra stannade och skulle hjälpa till åkte den också ner i diket, säger Erik Terneborn på polisen.

Olyckan skedde i låg hastighet och ingen person kom till skada. Räddningstjänsten lyckades vinscha upp bägge bilarna.

Ytterligare en olycka inträffade klockan 12.44 vid Bodatippen på Fredriksdalsvägen i Nässjö. En bil med två personer har kört av vägen och bilen hade voltat och landat på taket. Bilen kommer att bärgas från platsen och polisen varnar för halka.

Det finns uppgifter om att det även har duggat på vissa håll, vilket ökar risken för halka.